Drikke

Supervine fra det nordlige Rhône

Den nordlige Rhône-dal i Frankrig leverer i denne test en kanonade af supervine
af Anders Grøndahl og Erik Morsing / Foto: Torben Djenner 8.10.2009

Vi giver dig her top tre vinene fra Mad og Vins test af et skarpt sortiment fra den nordlige Rhône-dal, hvor Syrah-druen er konge.

- Hold da op. Det er helt vildt! Sådan lød det gentagne gange under testen.

Læg mærke til, at der står »skarpt sortiment«, for der var en finte i denne test. Mad og Vin havde valgt tre verdensberømte super­avlere, som fik lov at stille op med en af deres dyreste vine, typisk en Hermitage eller en Côte Rotie, og derudover indkøbte vi fra samme tre avlere en vin fra hver i mellemprislejet; typisk en Crozes-Hermitage eller en Saint Joseph.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi havde en mistanke om, at der ville ske overraskelser i denne test. - Og det gjorde der i den grad!

De store nordlige Rhône-vine er stadig vidunderlige og uforlignelige, men 'de små' er kommet så fantastisk med, at der for vinelskere ligger en økonomifinte i at satse kraftigt på dem.

Panelet havde simpelthen svært ved at smage forskel.

Domaine du Colombier
2004 Hermitage
Sigurd Müller Vinhandel, 375 kr. ?????

Et tordenbrag af en vin. Rumlende, varmblodig, fløjlsblød, potent, saftig og spækket med delikat frugt, især blomme, brombær og et strejf af sorte kirsebær. Mandel, viol og tobak er her også i denne rigt nuancerede vin, der trods den høje pris i den grad er pengene værd.

Domaine du Colombier
2007 Crozes-Hermitage
Sigurd Müller Vinhandel, 115 kr. ???? (+)

Et fantastisk køb. Den kan tåle at ligge et par år eller tre endnu, men er allerede en spændende og charmerende mundfuld med masser af berusende Syrah-aroma og en
potent smag af vildt, blomme, viol, flæsk og mynte.

Jean Louis Chave

En dark horse i smagningen, som imponerede panelet så meget, at de endnu en gang havde svært ved at lodde, om det skulle være en af de rigtig dyre sager. Men nej.
Denne Saint Joseph vil ta' publikum med storm takket være sin saftige, bløde, elegante, stringente og alligevel dybe aroma og smag. Der er godt med bid i den, masser af race, og den herligste aroma af viol, solbær og krudtrøg svæver over glasset, mens man nyder.

Læs også:
Hverdagsvine: Gode italienere til under 60 kr

Se hele testen hos madogbolig.dk

????? Topvin (exellent)
???? Storartet
??? Udmærket
?? Acceptabel
? Skuffende

(+) Godt køb