Se også
Forretter
Højtbelagt smørrebrød med røgede kartofler
Lav et lækkert, klassisk stykke smørrebrød med et tvist: Røgede kartofler med sprød skinke, dressing og purløg. Se her, hvordan du gør!
af Mia Davidsen.
30.07.2013
Foto: Jes Buusmann.
6 personer
Ingredienser
- 6 skiver lufttørret skinke
- 2 spsk. almindelig tyk mayonnaise
- 2 spsk. cremefraiche eller græsk yoghurt (alle fedtprocenter kan bruges)
- 4 rå grønne asparges, skåret i passende skiver
- ½ tsk. sennep
- ½ tsk. flydende Maggi-krydderi (smagsforstærker)
- ½ tsk. citronsaft
- Salt og peber
- 6 mellemstore røgede eller kogte kartofler, skåret i skiver
- 6 halve (eller hele) skiver hjemmebagt rugbrød
- Purløg til pynt, finthakket
Sådan laver du smørrebrød med røgede kartofler
- Kog kartoflerne med en stor håndfuld salt. Det lyder af meget, men det er det ikke, når de bliver røget bagefter. Kartoflerne skal koges næsten færdige.
- Sørg for, at kuglegrillen er god varm, når du begynder. Kast 2 store håndfulde grov rygeflis (kan købes i jagt- og fiskeriforretninger og nogle gange også i supermarkedet) på de glødende kul, og læg kartoflerne på risten.
- Luk låget, og luk for spjældet. Lad dem ryge i 10 min., til de er lysebrune og færdige.
- Læg skinken på en plade med bagepapir, og bag den i ovnen ved 200° i ca. 6 min., til skiverne er sprøde.
- Rør mayonnaise og cremefraiche sammen, og tilsæt resten af ingredienserne.
- Lad dressingen hvile i 1 time. Smag den evt. til med mere salt og peber.
- Server kartoflerne på rugbrød med sprød skinke og dressing på toppen. Pynt med purløg.