Antal:
6-8 personer
Det skal du bruge:
Tunmousse
2 usprøjtede citroner
1 løg
2 dåser tun i olie eller ca. 280 g
100 g mayonnaise
1 spsk. cremefraiche
1 spsk. tørrede dildspidser
Salt og peber
5 blade husblas
1/4 l piskefløde
4 spsk. olivenolie
1 stort bundt kruspersille
Krondild
Evt. 2 store flutes eller baguettes
En klassisk forret – og en meget velsmagende én af slagsen! Den er cremet, let syrlig og bare knaldgod. Du skal lave denne tunmousse i en springform, og så skal den stå på køl natten over. Vupti – så har du en flot lagkagelignende tunmousse!
Se også: Hvis du hellere vil servere laks end tunmousse, kan du se vores 7 fine forretter med laks til nytår
Sådan gør du:
- Pres saften fra den ene citron, og riv løget, så du har 1 tsk. revet løg.
- Hæld lidt af olien fra tunen. Mos tunen i en skål med revet løg, mayonnaise, cremefraiche, dildspidser og citronsaft. Smag til med salt og peber – den skal være lidt sur.
- Læg husblassen i 3 spsk. koldt vand, og smelt den over svag varme.
- Hæld husblassen i tunen, og rør det forsigtigt sammen.
- Pisk fløden til flødeskum, og vend den forsigtigt i tunblandingen.
- Smør en springform med olivenolie, og hæld tunmoussen i. Lad den hvile i køleskabet til næste dag.
- Vend tunmoussen ud af formen på et fad, hak persillen fint, og dæk hele kanten med hakket persille ved at trykke det fast med en lille våd kniv.
- Skyl den anden citron og riv skallen, evt. med et juliennejern. Skær resten af citronen i både. Pynt tunlagkagen med citronskal og krondild, og servér den med flutes og citronbåde.
Læs også: Jul på den svenske ødegård