Forretter

Ristede kammuslinger med pastinakfritter og ærteskud

Vil du lave en forret til dit middagsselskab, som får dine gæster til at tro, at du har vundet Masterchef? Denne opskrift er både nem, æstetisk og velsmagende - opskriften på et godt middagsselskab.
af Inge Skovdal 17.01.2020 Foto: Nina Malling/Skovdal Nordic.
4 personer

  • 12 kammuslinger
  • 100 g smør
  • Salt og peber
  • 250 g pastinakker
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 stor potte ærteskud
  • Rosenpeber

SÅDAN LAVER DU RETTEN:

  1. Rist kammuslingerne på panden i 1 spsk. smør – de skal have ca. 1 minut på hver side.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Skær pastinakkerne i tynde stænger med skræl på, og steg dem i 1 spsk. smør, indtil de møre og gyldne.
  4. Riv skallen af citronen.
  5. Smelt resten af smørret i en gryde med citronskal, uden at det bruner.
  6. Anret kammuslingerne på toppen af pastinakkerne.
  7. Dryp med citronsaft, og drys med ærteskud, salt og rosenpeber samt smeltet smør.

Se også: Hjemmelavede blinis med avocado og stenbiderrogn