Forretter

Ristede kammuslinger med pastinakfritter og ærteskud

af Inge Skovdal 17.01.2020
Foto: Nina Malling/Skovdal Nordic.
Vil du lave en forret til dit middagsselskab, som får dine gæster til at tro, at du har vundet Masterchef? Denne opskrift er både nem, æstetisk og velsmagende - opskriften på et godt middagsselskab.
4 personer

  • 12 kammuslinger
  • 100 g smør
  • Salt og peber
  • 250 g pastinakker
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 stor potte ærteskud
  • Rosenpeber

SÅDAN LAVER DU RETTEN:

  1. Rist kammuslingerne på panden i 1 spsk. smør – de skal have ca. 1 minut på hver side.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Skær pastinakkerne i tynde stænger med skræl på, og steg dem i 1 spsk. smør, indtil de møre og gyldne.
  4. Riv skallen af citronen.
  5. Smelt resten af smørret i en gryde med citronskal, uden at det bruner.
  6. Anret kammuslingerne på toppen af pastinakkerne.
  7. Dryp med citronsaft, og drys med ærteskud, salt og rosenpeber samt smeltet smør.

Se også: Hjemmelavede blinis med avocado og stenbiderrogn