Forretter
Forretter
Rosédampede muslinger
Det er slet ikke besværligt at tilberede lækre muslinger. Prøv denne lækre opskrift på rosédampede muslinger.
Opskrift og
4.05.2020
foto Skovdalnordic.com
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 porrer
- 1 håndfuld dild og lidt til pynt
- 1 kg muslinger
- 25 g smør
- 3 dl rosévin
- 1 dl fløde
- Salt og peber
Sådan tilbereder du rosédampede muslinger
- Pil og hak løget, og pres hvidløget. Snit porrerne fint, og hak dilden.
- Skyl og rens muslingerne i en skål under rindende koldt vand. Rør hårdt rundt i skålen.
- De muslinger, som er åbne, giver du et hårdt gok på køkkenbordet – hvis de ikke lukker sig inden for få minutter, skal de kasseres.
- Svits løg, hvidløg, porrer og dild i smør i en stor gryde.
- Hæld rosévin og fløde i gryden og derefter de rengjorte muslinger.
- Kog muslingerne under låg i ca. 5 minutter, eller indtil de åbner sig – dog højst 7 minutter.
- De muslinger, som stadig er lukket efter dampning, skal kasseres.
- Smag suppen til med salt og peber, og servér muslingerne med hjemmebagte flutes og frisk dild.
Her får du opskriften på et lækkert langtidshævet flutes med hvidløg og rosmarin