Se også
Forretter
Røget laks med fennikelsalat
Lav en forårsbuffet med røget laks som forret, hvor fiskens faste lyserøde kød kommer til sin ret.
af Marie Melchior
8.05.2021
Foto: Betina Hastoft. Regi: www.housedoctor.dk, www.bungalow.dk og www.brostecopenhagen.com
Røget laks med fennikelsalat
- 2 fennikler
- 1 bundt dild
- 3 spsk kapers
- ½ appelsin
- 4 spsk jomfruolivenolie
- 2 spsk sweet soja (vi har valgt at bruge Kikkoman)
- Havsalt og peber
- 300 g røget laks
SÅdan laver duRøget laks med fennikelsalat
- Fjern det yderste af fenniklerne, og skyl dem. Snit dem i tynde skiver på en mandolin eller et skarpt rivejern. Læg skiverne i en skål.
- Hak dilden fint. Rør hakket dild og kapers med fennikel.
- Pres saften af den halve appelsin.
- Pisk appelsinsaft med jomfruolivenolie og soja.
- Smag til med havsalt og peber.
- Læg skiver af røget laks på et fad, og top med fennikelsalat. Server speltbrød til.