Forretter

Rugbrød med stærk ost, parmaskinke og rå æggeblomme

Rå æggeblomme kan skam bruges til mere end sild
af Marie Melchior 20.05.2009 Foto: Betina Hastoft

Opskriften på rugbrød med stærk ost, parmaskinke og rå æggeblomme er til seks personer

• 6 skiver rugbrød
• 6 spsk. olivenolie
• Stærk skæreost
• 6 skiver parmaskinke
• 6 tomater
• 1 glas pesto
• 1 løg
• 6 æggeblommer, evt. pasteuriserede

OBS:

Hvis du er bange for at få salmonella, kan du bruge pasteuriserede æg. Salmonella findes nemlig både på skallen og inde i ægget. Vælger du at bruge almindelige æg, kan du mindske risikoen for salmonellainfektion ved at skolde ægget, inden du knækker det.

Smør hver rugbrødsskive med 1 spsk. olivenolie. Skær den stærke ost i skiver, og læg 1 skive på hvert stykke brød. Læg herefter 1 skive skinke oven på osten. Skær tomaterne i tynde skiver, og fordel dem oven på skinken. Kom derefter 1 spsk. pesto på hvert stykke brød. Skær løget i tynde ringe, og placer dem på toppen. Krydr med salt og peber. Server maden med rå æggeblomme.