Forretter
Forretter
Små croque madame-pizzaer
Croque madame er en slags fransk luksus-toast med skinke, ost, sennepssovs og et spejleæg på toppen. Vi har lavet den franske specialitet om til smagslækre mini-pizzaer. Få opskriften her!
af Mai Knauer
22.03.2018
Foto: Columbus Leth.
Det er snart påske, hvor æg skal spille hovedrollen på frokostbordet - og her er smagslækre croque madames et skønt indslag.
"Croques" er franske luksus-toasts med ost, skinke og sennepssovs og findes i både en monsieur- og en madame-version. Forskellen mellem de to er, at croques madame har et lækkert spejleæg på toppen. Her får du opskriften på den franske specialitet i en mini-pizza version med purløg på toppen.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Læs også:Smilende æg på ristet rugbrød med laks
Det skal du bruge til croque madame-pizzaer:
- 90 g gruyère
- 90 g cheddar
- 180 g cremefraiche 18 %
- 1 tsk. tabasco
- 3 spsk. fransk dijonsennep
- Salt og peber
- 4 små grove pitabrød
- 12 skiver pancetta
- 8 æg
- 1 tsk. chiliflager
- Lidt frisk purløg
Se også: Buræg eller økologiske æg?
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 220°.
- Riv gruyère og cheddar, og bland det i en skål sammen med cremefraiche, tabasco, dijonsennep, salt og peber.
- Skær pitabrødene over, og læg dem med indersiden opad på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Drys ostefyldet på. Læg derefter 2 skiver pancetta på hvert brød, og slå 2 æg ud ovenpå.
- Bag de små pizzaer i ovnen i ca. 20-25 minutter, til osten er gylden, og æggene har fået nok.
- Drys med salt, peber, chiliflager og lidt frisk purløg.
Prøv også: Sådan fanger du æggeskal i dejen