Tærter rimer på hverdagsmad, for de er hurtige at lave, og du kan nemt bruge dine rester fra grøntsagsskuffen. Disse smagslækre, små porretærter kræver hverken mange ingredienser eller meget tid i køkkenet. Du kan nemt servere dem på en hverdagsaften med en grov salat til og evt. godt brød.
Den skal du også smage: Risotto med bagte rødbeder og pinjekerner
Det skal du bruge til små porretærter:
(Til ca. 6 personer)
Bund:
- 175 g smør
- 250 g hvedemel
- 1 tsk. salt
- 1 æggeblomme
Mere tærte: Kartoffeltærte med porre
Fyld:
- 2 porrer
- 2 æg
- 1 dl cremefraiche 18 %
- Salt og peber

Sådan laver du små porretærter:
Bund:
- Skær smørret i tern. Bland mel, smør og salt, og saml dejen med æggeblommen.
- Stil dejen i køleskabet, mens du forbereder fyldet.
Et hverdagshit: Cremet kartoffelsuppe med ost
Fyld:
- Skyl og snit porrerne fint på skrå.
- Pisk æg og cremefraiche sammen, og krydr med salt og peber.
- Del dejen i 12 stykker, rul dem ud til små tærtebunde, og læg dem i forme – evt. muffinforme.
- Fordel porrerne i formene, og top med æggemassen.
- Bag tærterne ved 180° i ca. 15 minutter.