Små porretærter - opskrift på klassisk porretærte

Antal: 
Ca. 6 personer
Det skal du bruge: 
Bund
175 g smør
250 g hvedemel
1 tsk. salt
1 æggeblomme
Fyld
2 porrer
2 æg
1 dl cremefraiche 18 %
Salt og peber
Tærter rimer på hverdagsmad, for de er hurtige at lave, og du kan nemt bruge dine rester fra grøntsagsskuffen. Disse smagslækre, små porretærter kræver hverken mange ingredienser eller meget tid i køkkenet. Du kan nemt servere dem på en hverdagsaften med en grov salat til og evt. godt brød.
 
 
 

Sådan laver du små porretærter:

Bund:
  1. Skær smørret i tern. Bland mel, smør og salt, og saml dejen med æggeblommen.
  2. Stil dejen i køleskabet, mens du forbereder fyldet.

Et hverdagshit: Cremet kartoffelsuppe med ost

Fyld:
  1. Skyl og snit porrerne fint på skrå.
  2. Pisk æg og cremefraiche sammen, og krydr med salt og peber.
  3. Del dejen i 12 stykker, rul dem ud til små tærtebunde, og læg dem i forme – evt. muffinforme.
  4. Fordel porrerne i formene, og top med æggemassen.
  5. Bag tærterne ved 180° i ca. 15 minutter.