Forretter

Små porretærter - opskrift på klassisk porretærte

Her får du en lækker velsmagende opskrift på små porretærter, som er virkelig nemme at lave. Brug dem til forret, eller servér dem med en salat til hovedret.
af Skovdalnordic.com 7.01.2019 Foto: Skovdalnordic.com.
Porretærte
0 personer

Bund

  • 175 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 æggeblomme

Fyld

  • 2 porrer
  • 2 æg
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • Salt og peber
Tærter rimer på hverdagsmad, for de er hurtige at lave, og du kan nemt bruge dine rester fra grøntsagsskuffen. Disse smagslækre, små porretærter kræver hverken mange ingredienser eller meget tid i køkkenet. Du kan nemt servere dem på en hverdagsaften med en grov salat til og evt. godt brød. Den skal du også smage: Risotto med bagte rødbeder og pinjekerner

Sådan laver du små porretærter:

Bund:
  1. Skær smørret i tern. Bland mel, smør og salt, og saml dejen med æggeblommen.
  2. Stil dejen i køleskabet, mens du forbereder fyldet.

Et hverdagshit: Cremet kartoffelsuppe med ost

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fyld:
  1. Skyl og snit porrerne fint på skrå.
  2. Pisk æg og cremefraiche sammen, og krydr med salt og peber.
  3. Del dejen i 12 stykker, rul dem ud til små tærtebunde, og læg dem i forme – evt. muffinforme.
  4. Fordel porrerne i formene, og top med æggemassen.
  5. Bag tærterne ved 180° i ca. 15 minutter.