Aftensmad

Cremet kartoffelsuppe med ost

En cremet kartoffelsuppe er altid en succes - vi har piftet den klassiske kartoffelsuppe op med havgusost og sprøde jordskokchips på toppen.
af Lena Staal / Skovdal 3.12.2018

Et hit på madplanen er en god grøntsagssuppe, og en kartoffelsuppe er altid god til både voksne og børn. Hvis du vil tilføje den et pift ekstra lækkerhed, kan vi anbefale denne version med revet havgusost og sprøde jordskokchips på toppen!

Ikke lyst til kartoffelsuppe? Prøv denne nemme græskarsuppe med feta

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge til cremet kartoffelsuppe med ost:

(Til 6 personer)

  • 2 bagekartofler
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 30 g smør
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. æbleeddike
  • 1 l kraftig bouillon
  • 300 g jordskokker
  • ½ l solsikkeolie
  • 200 g havgusost (fra Arla Unika - du kan også bruge Vesterhavsost)

Til dessert: Verdens bedste blødende chokoladekage

Sådan laver du cremet kartoffelsuppe med ost:

  1. Skræl/pil og hak kartofler, løg og hvidløg fint. Steg løg og hvidløg i smør, tilsæt kartofler, og lad det simre i 5 minutter.
  2. Tilsæt sukker og eddike, og lad det simre videre i 2 minutter. Hæld bouillonen ved, og lad det småkoge i 5 minutter. Skru ned, og lad det simre i 30 minutter.
  3. Gnub jordskokkerne, og skær dem i tynde skiver.
  4. Varm olien op i en gryde, frituresteg jordskokkerne ganske kort, og læg dem på fedtsugende papir.
  5. Blend suppen, og smag den til med halvdelen af osten.
  6. Servér suppen med ost på toppen og jordskokchips.

Mere inspiration til aftensmad: Biksemad i nye smagsklæder