Mad
Fisk og skaldyr
Gratinerede østers med spinat
Vil du imponere dine gæster, så prøv denne gourmet-forret, som blot tager 15 minutter at lave.
af Helle Brønnum Carlsen og Louise Beck Brønnum / Foto: Kogebogen Sæson
22.08.2018
Ordet gratin er en blandning af de 2 franske ord, gratter og gratiné, som betyder at rive og skorpe.
Teknikken at gratinere går ud på at give retten en gylden, sprød overflade i ovnen, dette opnås ved høj ovnvarme og med en belægning af ost, smør, brødkrummer eller mælk.
SE OGSÅ: VIDEO: Sådan åbner du en østers
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Opskrift på gratinerede østers med spinat
Antal: 6 stk.
Det skal du bruge for at lave gratinerede østers med spinat:
- 6 store bretagneøsters eller danske belon-østers
- 100 g frisk spinat
- ½ dl hvidvin
- Salt og peber
- 50 g comté eller emmentaler
Sådan laver du gratinerede østers med spinat:
- Åbn østersene, og tag kødet ud.
- Si lagen i en skål.
- Damp spinat i vin, salt og peber og lidt af østers- lagen.
- Læg spinaten i bunden af skallerne, læg østerskødet tilbage, og drys med revet ost.
- Gratinér i ovnen ved 250° i 5 minutter, til osten bobler.
- Servér straks.
PRØV OGSÅ: Lækker forret med østers