Fisk og skaldyr

Gratinerede østers med spinat

Vil du imponere dine gæster, så prøv denne gourmet-forret, som blot tager 15 minutter at lave.
af Helle Brønnum Carlsen og Louise Beck Brønnum / Foto: Kogebogen Sæson 22.08.2018

Ordet gratin er en blandning af de 2 franske ord, gratter og gratiné, som betyder at rive og skorpe.

Teknikken at gratinere går ud på at give retten en gylden, sprød overflade i ovnen, dette opnås ved høj ovnvarme og med en belægning af ost, smør, brødkrummer eller mælk.

SE OGSÅ: VIDEO: Sådan åbner du en østers

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på gratinerede østers med spinat

Antal: 6 stk.

Det skal du bruge for at lave gratinerede østers med spinat:

  • 6 store bretagneøsters eller danske belon-østers
  • 100 g frisk spinat
  • ½ dl hvidvin
  • Salt og peber
  • 50 g comté eller emmentaler

Sådan laver du gratinerede østers med spinat:

  1. Åbn østersene, og tag kødet ud.
  2. Si lagen i en skål.
  3. Damp spinat i vin, salt og peber og lidt af østers-
lagen.
  4. Læg spinaten i bunden af skallerne, læg østerskødet tilbage, og drys med revet ost.
  5. Gratinér i ovnen ved 250° i 5 minutter, til osten bobler.
  6. Servér straks.

PRØV OGSÅ: Lækker forret med østers