Æblekage med tyttebærsyltetøj
Har man sagt æblekage, tænker de fleste sikkert på en gammeldags æblekage med raps, flødeskum og ribsgelé. Men æblekage findes i utallige variationer, fra den klassiske gammeldags æblekage, over en lun crumble og amerikansk æbletærte til delikate æblemuffins.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Du har sikkert din egen favorit-æblekage. Eller kan du ikke vælge, fordi der er så mange skønne varianter? Her får du en lækker bagt æblekage med tyttebærsyltetøj.
Æblekage med tyttebærsyltetøj
Ca. 10 stk.
Det skal du bruge
• 200 g blødt smør
• 2½ dl sukker
• 1 tsk. vaniljesukker
• 4 æg
• 4 dl hvedemel
• 1 tsk. bagepulver
• 1 dl yoghurt naturel
• 2 æbler
• 1 tsk. kanel
• ½ dl tyttebærsyltetøj
Smør og mel til formen
En god gammeldags æblekage med flødeskum og ribsgelé er aldrig af vejen. Her får du opskriften
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Smør en rund form (1½ l), og drys den med mel. Rør smør og sukker luftigt. Tilsæt vaniljesukker og æggene, 1 ad gangen. Bland mel og bagepulver i en skål. Rør det i blandingen sammen med yoghurt.
Skræl æblerne, skær kernehuset ud, og skær æblerne i små stykker. Bland stykkerne med kanel i en skål.
Bred halvdelen af dejen ud i formen. Hæld halvdelen af æblestykkerne og halvdelen af syltetøjet ovenpå. Hæld derefter resten af dejen i formen, og slut af med de sidste æblestykker og syltetøj. Stik en ske i formen, og rør ganske lidt, så lagene bliver blandet en smule.
Bag din æblekage på nederste rille i ovnen 50-60 minutter. Prøv efter med en træpind, om den er gennembagt.
Server den nybagte æblekage lun med creme fraiche rørt med vaniljesukker eller friskpisket flødeskum.