Se også
Kager
Blåbærsnitter med marcipanremonce
Findes der noget bedre end kage og sommerbær i én og samme mundfuld? Lad blåbær-marcipanremonce tone frem mellem mørdejsbunde under et smukt lag af pink glasur i trekanter, der er lige til at sætte tænderne i. Få opskriften her!
af Gitte Heidi Rasmussen.
31.03.2023
Foto: Stine Christiansen.
20 stk
Mørdej
- ¼ vaniljestang
- 225 g hvedemel
- 75 g mandelmel
- 100 g sukker
- 200 g smør
- 1 æg
Blåbær-marcipan-remonce
- 200 g blåbær
- 50 g sukker
- 2 tsk. majsstivelse
- 150 g marcipan
- 1 æggehvide
Glasur
- 2 spsk. blåbær
- 200 g flormelis
Sådan laver du blåbærsnitter med marcipanremonce
Mørdej
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn med de 2 slags mel og sukker i en skål.
- Smuldr smørret i blandingen, og saml dejen med æg.
- Ælt dejen hurtigt igennem, form den til en pølse, og pak den ind i husholdningsfilm. Lad dejen hvile på køl i mindst 30 minutter.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord til 1 stor firkant på ca. 30 x 45 cm. Skær dejpladen over på midten, og træk forsigtigt begge dejplader over på hvert sit stykke bagepapir. Lad dem hvile i fryseren i ca. 15 minutter, mens du laver remonce.
Blåbær-marcipan-remonce
- Tænd ovnen på 175°. Skyl blåbær, og blend dem i en blender eller foodprocessor sammen med sukker og majsstivelse.
- Riv marcipanen groft, og rør den i blåbær-remoncen sammen med æggehvide.
- Smør blåbærremoncen på den ene dejplade, og læg forsigtigt den anden dejplade ovenpå.
- Tag bagepapiret af den øverste dejplade, og træk forsigtigt kagen over på en bageplade.
- Bag kagen midt i ovnen i ca. 25 minutter, og lad den hvile i ca. 10 minutter, mens du laver glasur.
Glasur
- Skyl blåbær, og mos dem gennem en sigte, så saften siver ned i en skål. Rør blåbærsaften sammen med flormelis i skålen. Fordel glasuren oven på kagen, og lad den stivne.
- Skær kanterne af, så de bliver lige, og skær evt. kagen til trekantede snitter.