Se også
Kager
Blommeclafoutis med hasselnødder
Clatoufis laves traditionelt med kirsebær, men den kan varieres med lige de frugter og bær, du er vild med. Denne version får smag af dansk sensommer med lækre blommer.
af Mai Knauer
16.08.2021
Foto: Columbus Leth.
6 personer
Fyld
- 8 blommer
- 25 g smør
- 2 spsk. rørsukker
- 1 tsk. vaniljesukker
Dej
- 50 g mandelmel
- 1 dl hvedemel
- 3 spsk. sukker
- 1 vaniljestang
- 1 usprøjtet citron
- 2 dl sødmælk
- 2 æg
- 2 æggeblommer
- Smør og sukker til formen
Pynt
- 25 g hasselnøddeflager
- 1 spsk. rørsukker
Sådan gør du:
TIP: Du kan nemt lave din egen mandelmel ved at blende mandler til fint mel i en blender eller minihakker.
Fyld:
-
Skyl og halvér blommerne, og fjern stenene.
-
Steg dem i smør, sukker og vaniljesukker på en pande med skærefladen nedad i 2-3 minutter.
-
Lad dem afkøle.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Dej:
-
Bland mandelmel, hvedemel, sukker, korn fra vaniljestangen og fintrevet citronskal i en skål.
-
Tilsæt sødmælk, æg og æggeblommer, og pisk dejen glat med en elpisker.
-
Tænd ovnen på 180°.
-
Smør et ovnfast fad med smør, og drys lidt sukker over smørret.
-
Hæld dejen i formen.
-
Læg blommerne i fadet med skærefladen opad, og drys med hasselnøddeflager og rørsukker.
-
Bag clafoutis i ovnen i 35-40 minutter, til den er gylden, og dejen er stivnet.
-
Servér tærten lun.
Se også