Blommeclafoutis med hasselnødder

Antal: 
6 personer
Det skal du bruge: 
Fyld
8 blommer
25 g smør
2 spsk. rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
Dej
50 g mandelmel
1 dl hvedemel
3 spsk. sukker
1 vaniljestang
1 usprøjtet citron
2 dl sødmælk
2 æg
2 æggeblommer
Smør og sukker til formen
Pynt
25 g hasselnøddeflager
1 spsk. rørsukker

Sådan gør du:

TIP: Du kan nemt lave din egen mandelmel ved at blende mandler til fint mel i en blender eller minihakker.

Fyld:

  • Skyl og halvér blommerne, og fjern stenene.

  • Steg dem i smør, sukker og vaniljesukker på en pande med skærefladen nedad i 2-3 minutter.

  • Lad dem afkøle.

Dej:

  • Bland mandelmel, hvedemel, sukker, korn fra vaniljestangen og fintrevet citronskal i en skål.

  • Tilsæt sødmælk, æg og æggeblommer, og pisk dejen glat med en elpisker.

  • Tænd ovnen på 180°.

  • Smør et ovnfast fad med smør, og drys lidt sukker over smørret.

  • Hæld dejen i formen.

  • Læg blommerne i fadet med skærefladen opad, og drys med hasselnøddeflager og rørsukker.

  • Bag clafoutis i ovnen i 35-40 minutter, til den er gylden, og dejen er stivnet.

  • Servér tærten lun.