Kager

Cheesecake med blåbær

Det her er en cheesecake, som med garanti får mundvandet til at løbe! Den sprøde kiksebund står i perfekt kontrast til den fløjlsbløde cheesecake og de friske blåbær!
af Cecilia Fahlström 16.02.2021 Foto: Stine Christiansen.
10 personer

Kiksebund

  • 250 g Digestive-kiks
  • 125 g smør

Cheesecake

  • 1 usprøjtet citron
  • 500 g flødeost naturel
  • 150 g sukker
  • 2 spsk. hvedemel
  • 5 æg
  • 1¼ dl piskefløde
  • 90 g blåbær

cheesecake - Sådan gør du:

Kiksebund:

  1. Knus kiksene i en foodprocessor, indtil de er blevet til fine krummer.
  2. Smelt smørret og bland det med kiksekrummerne.
  3. Beklæd en springform, Ø 20 cm, med bagepapir. 
  4. Hæld krummerne i, og tryk det godt ned i bunden og op langs formens sider. 
  5. Stil formen i køleskabet i 20 minutter. 

Cheesecake:

  1. Forvarm ovnen til 160°.
  2. Riv skallen af citronen og pres saften.
  3. Pisk flødeost med sukker og citronskal. 
  4. Tilsæt mel og 2 spsk. af citronsaften.
  5. Pisk 1 æg i ad gangen, og tilsæt til sidst fløden, og rør godt sammen.
  6. Tag kiksebunden ud af køleskabet, hæld blandingen i springformen, og bag kagen i 15 minutter.
  7. Fordel blåbær over kagens top, og bag videre i 55 minutter, eller indtil kagen er fast, men stadig blævrende i midten. 
  8. Sluk ovnen, men lad kagen stå i 2 timer, så den ikke sprækker. 

 

TIP:  Bær kan ofte godt erstattes af andre bær. Vær dog opmærksom på, at der kan være forskel på sødmen, så du måske skal bruge mere sukker. 

Cheesecake er en amerikansk klassiker, som i de seneste år er blevet populær på de danske desserttallerkener. Glæd dine gæster ved at servere denne cremede version med et strejf af syrlige bær - vi lover, at den er hammergod!