Kager

Cheesecake med blåbær

Det her er en cheesecake, som med garanti får mundvandet til at løbe! Den sprøde kiksebund står i perfekt kontrast til den fløjlsbløde cheesecake og de friske blåbær!
af Cecilia Fahlström 16.02.2021 Foto: Stine Christiansen.
10 personer

Kiksebund

  • 250 g Digestive-kiks
  • 125 g smør

Cheesecake

  • 1 usprøjtet citron
  • 500 g flødeost naturel
  • 150 g sukker
  • 2 spsk. hvedemel
  • 5 æg
  • 1¼ dl piskefløde
  • 90 g blåbær

Cheesecake er en amerikansk klassiker, som i de seneste år er blevet populær på de danske desserttallerkener. Glæd dine gæster ved at servere denne cremede version med et strejf af syrlige bær - vi lover, at den er hammergod! 

cheesecake - Sådan gør du:

Kiksebund:

  1. Knus kiksene i en foodprocessor, indtil de er blevet til fine krummer.
  2. Smelt smørret og bland det med kiksekrummerne.
  3. Beklæd en springform, Ø 20 cm, med bagepapir. 
  4. Hæld krummerne i, og tryk det godt ned i bunden og op langs formens sider. 
  5. Stil formen i køleskabet i 20 minutter. 

Cheesecake:

  1. Forvarm ovnen til 160°.
  2. Riv skallen af citronen og pres saften.
  3. Pisk flødeost med sukker og citronskal. 
  4. Tilsæt mel og 2 spsk. af citronsaften.
  5. Pisk 1 æg i ad gangen, og tilsæt til sidst fløden, og rør godt sammen.
  6. Tag kiksebunden ud af køleskabet, hæld blandingen i springformen, og bag kagen i 15 minutter.
  7. Fordel blåbær over kagens top, og bag videre i 55 minutter, eller indtil kagen er fast, men stadig blævrende i midten. 
  8. Sluk ovnen, men lad kagen stå i 2 timer, så den ikke sprækker. 

TIP:  Bær kan ofte godt erstattes af andre bær. Vær dog opmærksom på, at der kan være forskel på sødmen, så du måske skal bruge mere sukker.