Kager
Kager
Cheesecake med hindbærcoulis
Himmelsk opskrift på en klassisk cheesecake toppet med den skønneste hindbærcoulis. Her kan du se, hvordan du gør, og hvad du skal bruge til din cheesecake.
af Marie Melchior
2.09.2010
Foto: Jes Buusmann
En cheesecake er altid lækker!
Der er utroligt mange forskellige opskrifter på cheesecake. Denne er med en syrlig hindbærcoulis, som giver cheesecaken en særligt skøn friskhed.
Læs også: Bag med Blomsterbergs bagegrej
Det skal du bruge til cheesecake med hindbærcoulis:
- 260 g bastognekiks (1 pakke)
- 50 g smør
- 400 g flødeost
- 2½ dl sukker
- 1 tsk flydende vanilje
- 2 citroner
- 1 lime
- 3 blade husblas
- ½ l piskefløde
Hindbærcoulis:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- 2½ dl optøede hindbær
- 1 blad husblas
Sådan gør du:
- Blend bastognekiksene i en foodprocessor, og smelt smørret i en lille kasserolle. Bland smørret med de blendede kiks, og pres "kiksedejen" ned i bunden af en springform. Brug håndfladen til at trykke det sammen til en kagebund. Sæt kagebunden i køleskabet, mens du laver fyldet.
- Rør flødeosten blød i foodprocessoren med sukker, flydende vanilje, saften fra 2 citroner og 1 lime. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i ca. 5 min., eller til den er geléagtig. Læg den udblødte husblas i en lille kasserolle med det vand, der hænger ved, og smelt, til den er flydende. Afkøl væsken, og vend den i flødeosten under omrøring.
- Pisk fløden til skum, og vend den i osteblandingen. Fordel ostecremen jævnt i springformen, og sæt din cheesecake på køl igen i mindst 5- 6 timer.
Hindbærcoulis:
- Blend hindbærrene, og si herefter puréen. Læg husblassen i blød, opvarm hindbærcoulisen, og smelt husblassen i den. Pisk grundigt, så husblassen ikke klumper. Hæld den færdige hindbærcoulis over cheesecaken, og sæt den på køl igen.
- Server den afkølede cheesecake efter et par timer, når overfladen er fast.
2 TIMER FØR SERVERING: Pynt din cheesecake med hindbærcoulis.