Se også
Kager
Chokoladetærte med karamel og kahlua
Karamel og kahlua er godt - og i selskab med en sprød tærtebund er det dobbelt så godt! Tag en bid af himlen med denne lækre chokoladetærte med karamel og kahlua - perfekt til at forkæle dig selv eller imponere dine gæster.
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Columbus Leth
14.04.2023
Ingredienser
- 150 g hvedemel
- 30 g rent kakaopulver
- 50 g flormelis
- 100 g smør
- 1 æggeblomme
- 1 firkantet tærteform (ca. 25 x 25 cm) eller en rund tærteform (ca. 24 cm i diameter
- Tørrede bønner til blindbagning
Karamelfyld
- 125 g sukker
- 15 g smør
- 1 dl piskefløde
Chokoladeganache
- 250 g mørk chokolade
- 2½ dl piskefløde
- 2 spsk. Kahlua
- Lidt flagesalt
Chokoladetærte med kahlua
- Rør hvedemel, kakao og flormelis sammen i en skål. Smuldr smørret i melet, og saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile på køl i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 180º.
- Rul dejen ud med en kagerulle, og læg den i en smurt tærteform, så dejen dækker formens bund og kanter. Skær overskydende dej væk.
- Læg et stykke bagepapir oven på tærtedejen, og fyld op med tørrede bønner, så siderne holdes på plads og ikke glider ned under bagningen.
- Forbag tærtebunden i ovnen i 15 minutter. Fjern bagepapir og bønner, og bag tærtebunden i yderligere 5 minutter.
Karamelfyld
- Smelt sukker i en tykbundet gryde. Tilsæt smør, og lad det bruse op.
- Hæld fløden i gryden, og varm den op under omrøring, til du får en jævn og blank karamel.
- Lad karamellen afkøle lidt, og fordel den på tærtebunden. Glat overfladen med en dejskraber, og sæt tærten på køl, mens du laver chokoladeganache.
Chokoladeganache
- Hak chokoladen fint.
- Varm fløde og Kahlua op i en gryde, til det når kogepunktet. Tag gryden af varmen, og rør den hakkede chokolade i. Rør, til chokoladen er smeltet, og konsistensen cremet.
- Tag tærten ud af køleskabet, og fordel chokoladeganachen over den stivnede karamel.
- Sæt tærten på køl, gerne natten over. Drys chokoladetærten med lidt flagesalt lige før servering.