Antal:
10 personer
Det skal du bruge:
Mørdej
50 g mandler
1 æg
175 g mel
75 g flormelis
125 g koldt smør
Konditorcreme
½ vaniljestang
20 g Maizena
¼ l sødmælk
75 g sukker
3 æggeblommer
Fyld
500 g jordbær
2 dl piskefløde
75 g god mørk chokolade 70 %
Når det er jordbærsæson, er det bare om at spise løs af de søde bær. De gør sig især godt i lækre kager, og jordbærtærten er og bliver bare en klassiker, de fleste er vilde med. Spis den i godt sommerselskab og sammen med en god kop kaffe.
Prøv også: Jordbærtærte med lemoncurd
Sådan laver du jordbærtærte
Mørdej 1:
- Hak mandler i en foodprocessor eller meget fint med en kniv. Pisk ægget med en gaffel. Hæld mel og hakkede mandler i en skål.
- Smuldr smørret i melet med fingrene, og tilsæt flormelis. Saml dejen let med det piskede æg. Sæt dejen i køleskabet i mindst 1 time. Forbered kagecremen imens.
Konditorcreme:
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør Maizena ud i lidt af mælken. Pisk det sammen med sukker, resten af mælken, vaniljekorn og æggeblommer i en tykbundet gryde.
- Bring det i kog under piskning, og pisk hele tiden, imens det koger igennem i 4-5 minutter. Tag gryden af varmen, og lad cremen afkøle. Rør cremen jævnligt under afkølingen for at undgå skind og klumper.
Prøv også: Jordbærtærte - en nem og lækker opskrift
Mørdej 2:
- Rul mørdejen ud på et meldrysset bord. Tryk dejen ned i et smurt tærtefad med en diameter på ca. 28 cm. Tryk dejen godt op ad kanterne.
- Prik dejen med en gaffel, så bunden ikke buler op. Bag tærtebunden i 20 minutter ved 190°, til den er gylden.
Fyld:
- Riv chokoladen, og fordel den på den varme tærtebund. Sæt tærten i ovnen i 2-3 minutter, til chokoladen er smeltet. Jævn den smeltede chokolade ud med en ske.
- Pisk fløden til en let flødeskum. Når konditorcremen er helt kold, vender du forsigtigt flødeskum i. Læg den afkølede tærtebund på et fad. Fordel cremen og jordbærrene ovenpå.
Prøv også: Lagkage med hindbær- og chokoladecreme