Kager

Moderne citronmåne med hasselnødder

Denne hjemmebagte citronmåne med citroncreme og hasselnødder tager den velkendte klassiker til helt nye højder – få opskriften her!
af Camilla Zarah Lawes. 5.03.2021 Foto: John Bendtsen.
Citronmåne med hasselnødder

Citronmåne er indbegrebet af bedstemor-kage - og denne opskrift på en hjemmebagt version med citroncreme og hasselnødder tager den velkendte klassiker til helt nye højder. Den luftige dej og syrlige creme er en skøn kombination, og hasselnødderne er prikken over i'et!

Det kan være svært at få de hakkede nødder til at sidde fast på kanterne. Prøv at stille kagen på et stort stykke bagepapir og drysse de hakkede nødder på kagen og rundt om den. Vip bagepapiret op ad kagen, så nødderne bliver trykket lidt ind i cremen på siden.

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 125 g marcipan
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 usprøjtede citroner

Citroncreme

  • 400 g mascarpone
  • 100 g cremefraiche 38 %
  • 100 g flormelis

Pynt

  • 300 g hasselnøddekerner
  • 1 dl rørsukker
  • Lidt skovsyre

Citronmåne med hasselnødder

  1. Tænd ovnen på 170°. Smelt smørret, og rør smør og sukker sammen.
  2. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og rør godt.
  3. Skær marcipanen i små stykker, og kom dem i dejen. Rør til en ensartet masse.
  4. Sigt hvedemel og bagepulver ned i dejen, og rør det godt sammen.
  5. Riv skallen af citronerne, og pres saften af den ene citron. Gem lidt af skallen til cremen. Kom den øvrige skal og saften i dejen.
  6. Beklæd en springform, Ø 20 cm, med bagepapir, og bag kagen i 30-35 minutter. Afkøl på en rist og flæk kagen på midten.

Citroncreme

  1. Rør resten af citronskallen sammen med de øvrige ingredienser til cremen, og fordel ¾ på den ene kagebund.
  2. Læg den anden bund på, og smør resten af cremen i et tyndt lag hele vejen rundt på kagen og på toppen.

Pynt

  1. Hak nødderne groft, og rist dem gyldne på en pande sammen med rørsukker. Tag dem af panden, og lad dem afkøle.
  2. Fordel nødderne på kagens top og sider ved at trykke dem ind i citroncremen. Pynt til sidst med lidt skovsyre, og servér.