Kager

Cruffins med brombær og marcipan

Hvad får man, hvis man blander en croissant og en muffin? En overdådigt lækker og snasket kage ved navn cruffin! Vores opskrift er med marcipan og brombær, men du kan bruge lige de frugter eller bær, der er i sæson.
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft 6.09.2022
Cruffins med brombær
10 stk

Gærdej

  • 25 g gær
  • 1 dl lunkent vand
  • 1½ dl mælk
  • 2 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 100 g blødt smør
  • 400 g hvedemel
  • 10 muffinforme

Brombær-remonce

  • 125 g marcipan
  • 75 g sukker
  • 125 g blødt smør
  • 125 g brombær

Til servering

  • Lidt flormelis

Gærdej

  1. Rør gæren ud i vand i en skål, og tilsæt mælk, sukker og salt.
  2. Smuldr smørret i halvdelen af melet i en skål, og rør det i gærblandingen.
  3. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen igennem, til den er blød og elastisk.
  4. Lad den hæve tildækket i 45 minutter.

Brombær-remonce

  1. Riv marcipanen groft, og rør marcipan sammen med sukker og smør i en skål.
  2. Skyl brombærrene, skær dem i mindre stykker, og rør dem i remoncen.
  3. Del dejen i 5 lige store stykker. Rul hvert dejstykke ud til en tynd, aflang plade. Smør dejen med remonce, rul den stramt sammen, og træk lidt, så du får en aflang pølse. Skær dejpølsen over på den lange led med en skarp meldrysset kniv.
  4. Sno hver halvdel sammen til en løs knude, og fold enderne ind under. Læg knuden i en muffinform.
  5. Gentag med resten af dejen, og lad kagerne hæve tildækket 1 time under et fugtigt viskestykke.
  6. Tænd ovnen på 180°, og bag kagerne i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne og sprøde.
  7. Lad dem afkøle let, og drys evt. med lidt flormelis inden servering.