Kager

Crumble med blommer

En god crumble er altid et hit, og den kan laves til enhver tid med sæsonens frugter. Her får den dejlig smag af friske blommer fra den danske sensommer.
af Mai Knauer 16.08.2021 Foto: Columbus Leth.
Blommecrumble
6 personer

Crumbledej

  • 125 g smør
  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl grove havregryn
  • 1 dl sukker
  • 50 g marcipan
  • 1 tærteform (ca. 25 cm i diameter)

Blommefyld

  • 400 g blommer
  • 4 spsk. sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 citron
  • 50 g mandler
  • 1 spsk. rørsukker

Sådan gør du:

Crumbledej:

  • Tænd ovnen på 200°.

  • Skær smørret i mindre stykker.

  • Bland mel, havregryn, sukker og smør sammen i en skål.

  • Riv marcipanen i dejen.

  • Smuldr dejen sammen med fingrene.

  • Fordel halvdelen af dejen i en tærteform.

  • Bag den i ovnen i ca. 8 minutter.

Blommefyld:

  • Skyl blommerne, fjern stenene, og skær blommerne i kvarter.

  • Vend blommerne med sukker, vaniljekorn og citronsaft i en skål.

  • Fordel blommefyldet over den forbagte bund.Fordel resten af dejen over blommerne.

  • Hak mandlerne groft, og drys mandler og sukker over dejen.

  • Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter, til den er gylden.

  • Servér gerne kagen varm med cremefraiche til.