Crumble med blommer

Antal: 
6 personer
Det skal du bruge: 
Crumbledej
125 g smør
2 dl hvedemel
1 dl grove havregryn
1 dl sukker
50 g marcipan
1 tærteform (ca. 25 cm i diameter)
Blommefyld
400 g blommer
4 spsk. sukker
1 vaniljestang
1 citron
50 g mandler
1 spsk. rørsukker

Sådan gør du:

Crumbledej:

  • Tænd ovnen på 200°.

  • Skær smørret i mindre stykker.

  • Bland mel, havregryn, sukker og smør sammen i en skål.

  • Riv marcipanen i dejen.

  • Smuldr dejen sammen med fingrene.

  • Fordel halvdelen af dejen i en tærteform.

  • Bag den i ovnen i ca. 8 minutter.

Blommefyld:

  • Skyl blommerne, fjern stenene, og skær blommerne i kvarter.

  • Vend blommerne med sukker, vaniljekorn og citronsaft i en skål.

  • Fordel blommefyldet over den forbagte bund.Fordel resten af dejen over blommerne.

  • Hak mandlerne groft, og drys mandler og sukker over dejen.

  • Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter, til den er gylden.

  • Servér gerne kagen varm med cremefraiche til.