Crunchy kage med cashewnødder

Nødder i kage er ikke nogen ny opfindelse, og alle slags nødder kan bruges. Typisk er det hasselnødder eller valnødder, der bruges i kage.

I denne kage indgår de lidt mere utraditionelle cashewnødder, som vi ellers spiser som snacks. Men cashewnødder i kage er faktisk slet ikke så dum en idé endda.

CRUNCHY KAGE MED NØDDER

1 tærte, ca. 6 stykker

DEJ:
180 g hvedemel
¼ tsk salt
100 g koldt smør
3 spsk koldt vand

Bland mel og salt i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det i melet. Brug vandet til at samle dejen, 1 spsk ad gangen, så dejen lige hænger sammen. Dæk dejen godt til, og stil i køleskabet en times tid.

Rul dejen ud, så den passer til en tærteform på cirka 23 cm. Stil den i fryseren i cirka ½ time. Forvarm ovnen til 180º.

Prøv også vores opskrift på hindbærsorbet og pistacieis med kandiserede nødder.

FYLD:
6 spsk blødt smør
220 g brun farin
3 æg
1 dl mørk sirup
1 spsk vaniljesukker
½ tsk salt
500 g cashewnødder
Mynteblade til pynt
Evt. cremefraiche

Pisk smør og sukker luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk et halvt minut mellem hvert. Tilsæt sirup, vanilje, salt og halvdelen af nødderne. Rør det hele godt sammen. Fordel massen på den kolde tærtebund, og drys med resten af nødderne.

Bag din kage i cirka en time, til nøddefyldet ikke længere er flydende i midten. Afkøl kagen et par timer, inden du skærer den ud.

Pynt din nøddekage med friske mynteblade, skær ud med en meget skarp kniv, og server eventuelt med lidt kold cremefraiche.

Bag flere kager med nødder! Prøv æblekage med honningristede nødder.