Indretning
Annonce
Cupcakes med brombær og chokolade
af Annonce
21.09.2016
Efteråret kalder på kager med chokolade, så forkæl dig selv og dine gæster med disse smukke, men nemme cupcakes med brombær og chokolade. Find også opskriften på oetker.dk eller i appen Kagerullen.
Cupcakes med brombær og chokolade
12-14 stk.Det skal du bruge
Brombærdej
- 175 g sukker
- 100 g smør, stuetempereret
- 2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
- 3 æg, str. M/L
- 200 g hvedemel
- 1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
- ½ tsk. salt
- 1 pose Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark
- 150 g brombær, friske eller frosne
- 1 dl mælk
Chokoladefrosting
- 100 g mærk chokolade
- 1 dl fløde
- 100 g smør, stuetempereret
Modelleringschokolade
- 50 g chokolade
- 15 g glukosesirup
- pynt
- 1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler
Sådan gør du
Brombærdej
- Tænd ovnen på 200°.
- Pisk sukker, smør og vaniljeekstrakt sammen til en luftig masse. Pisk et æg i ad gangen, og husk at piske godt mellem hvert æg.
- Bland mel, bagepulver, salt, chokolade og brombær sammen i en skål, og vend det i dejen. Mas gerne bærrene lidt, så de fordeler sig godt i dejen.
- Vend til sidst mælken i dejen, og fordel den i 12-14 muffinforme.
- Bag kagerne midt i ovnen i 17-22 minutter, til de er gyldne.
Chokoladefrosting
- Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld det af to omgange over chokoladen til den er smeltet. Afkøl chokolademassen i køleskabet.
- Pisk smørret luftigt, vend det sammen med den afkølede chokolademasse, og pisk det hurtigt sammen.
- Kom frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle.
Modelleringschokolade
- Smelt chokoladen over et vandbad, og lad den afkøle en smule.
- Tilsæt glukosesirup, og rør rundt, til det samler sig og får en lettere grynet konsistens.
- Rul massen ud mellem to stykker bagepapir, og lad det afkøle i 5-10 minutter.
- Udstik blade med en udstikker, eller skær dem ud efter en printet skabelon.
Pynt
- Sprøjt chokoladefrosting på de afkølede muffins.
- Pynt med chokoladeblade og hakkede mandler.
Skyd genvej til de gode kager: Til de fantastiske efterårscupcakes er bl.a. brugt Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt og en pose Dr. Oetker Hakkede Mandler.
Kagen er udviklet af Liv Martine, vinderen af Den Store Bagedyst 2015.