Skøn weekendmorgenmad

French toasts med lune klementiner

Du kan variere tilbehøret til french toasts, men her har vi lavet en lækker version med lune klementiner, frisk mynte og pistacienødder.
af Louisa Lorang. 10.02.2023 Foto: Rikke Westesen.
French toasts med lune klementiner, mynte og pistacienødder

French toasts eller arme riddere, som de også kaldes, går til stort set alt! Lav dem til brunch, morgenmad, snack eller dessert.

6 personer

Ingredienser

  • 3 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1½ dl piskefløde
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 6 skiver hvedebrød, f.eks. formbrød eller toastbrød
  • Smør til stegning

Lune klementiner

  • 8 klementiner
  • 2 spsk. smør til stegning
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 2 spsk. honning

Til servering

  • 1 spsk. usaltede pistacienødder uden skal
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • Ahornsirup

Sådan laver du french toasts med lune klementiner

  1. Pisk æg, sukker, fløde og kanel sammen i en stor, dyb tallerken.
  2. Vend brødskiverne i æggemassen, og lad dem suge godt.
  3. Steg brødskiverne i smør på en pande ved middel varme, til de er gyldne og gennemstegte.
  4. Pil klementinerne, og skær dem i skiver.
  5. Steg dem på en anden pande med smør, kardemomme og honning i 1-2 minutter.
  6. Hak pistacienødder. Skyl og pluk mynte.
  7. Top brødskiverne med de lune klementiner, mynte og pistacienødder. Servér straks med ahornsirup til.