Den bedste opskrift

Cremet cheesecake med appelsingelé

Kombinér det sure med det søde i denne cremede cheesecake med appelsingelé. Den smager mindst lige så godt, som den ser ud!
af Louisa Lorang. 10.02.2023 Foto: Rikke Westesen.
Cremet cheesecake med syrlig appelsingelé
8 personer

Kiksebund

  • 200 g Digestive-kiks
  • 1 spsk. sukker
  • 50 g mandler
  • 150 g smør
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 1 springform, ca. 24 cm i diameter

Flødeostecreme

  • 600 g flødeost naturel
  • 1 vaniljestang
  • 2½ dl sukker
  • 3 små æg

Appelsingelé

  • 4 blade husblas
  • 4 appelsiner
  • 1 dl sukker

Sådan laver du cheesecake med appelsingelé

Kiksebund

  1. Knus kiksene, og hæld dem i en skål. Tilsæt sukker, og rør det sammen. Hak mandlerne fint, og rør dem sammen med kikseblandingen. Smelt smør i en gryde, og hæld det i kikseblandingen. Skyl og riv appelsinskal, og rør den sammen med kikseblandingen.
  2. Tryk kikseblandingen godt fast i bunden af en springform. Sæt formen i køleskabet, mens du laver fyldet. Tænd ovnen på 175° varmluft.

Flødeostecreme

  1. Hæld flødeost i en skål. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn og sukker sammen med flødeosten med en elpisker.
  2. Rør æggene i 1 ad gangen, og pisk igen med en elpisker.
  3. Tag springformen med kiksebund ud af køleskabet. Hæld flødeostecremen i formen, og bag den i ovnen i ca. 1 time, eller til den har sat sig. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle lidt af på køkkenbordet, før du sætter den i køleskabet. Lad den afkøle helt.

Appelsingelé

  1. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i ca. 5 minutter.
  2. Pres appelsinerne til ca. 2½ dl appelsinsaft. Lun 1½ dl appelsinsaft (gem resten på køl til senere) og sukker i en gryde, indtil sukkeret smelter.
  3. Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i den lune appelsinsaft.
  4. Bland den kolde appelsinsaft sammen med den lune appelsinsaft, og lad den evt. køle en smule mere.
  5. Tag kagen ud af køleskabet, og hæld forsigtigt geléen på den kolde kage. Sæt den på køl igen i mindst 1 time, men gerne natten over. Servér kagen direkte fra køl.