Se også
Den bedste opskrift
Cremet cheesecake med appelsingelé
Kombinér det sure med det søde i denne cremede cheesecake med appelsingelé. Den smager mindst lige så godt, som den ser ud!
af Louisa Lorang.
10.02.2023
Foto: Rikke Westesen.
8 personer
Kiksebund
- 200 g Digestive-kiks
- 1 spsk. sukker
- 50 g mandler
- 150 g smør
- 1 usprøjtet appelsin
- 1 springform, ca. 24 cm i diameter
Flødeostecreme
- 600 g flødeost naturel
- 1 vaniljestang
- 2½ dl sukker
- 3 små æg
Appelsingelé
- 4 blade husblas
- 4 appelsiner
- 1 dl sukker
Sådan laver du cheesecake med appelsingelé
Kiksebund
- Knus kiksene, og hæld dem i en skål. Tilsæt sukker, og rør det sammen. Hak mandlerne fint, og rør dem sammen med kikseblandingen. Smelt smør i en gryde, og hæld det i kikseblandingen. Skyl og riv appelsinskal, og rør den sammen med kikseblandingen.
- Tryk kikseblandingen godt fast i bunden af en springform. Sæt formen i køleskabet, mens du laver fyldet. Tænd ovnen på 175° varmluft.
Flødeostecreme
- Hæld flødeost i en skål. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn og sukker sammen med flødeosten med en elpisker.
- Rør æggene i 1 ad gangen, og pisk igen med en elpisker.
- Tag springformen med kiksebund ud af køleskabet. Hæld flødeostecremen i formen, og bag den i ovnen i ca. 1 time, eller til den har sat sig. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle lidt af på køkkenbordet, før du sætter den i køleskabet. Lad den afkøle helt.
Appelsingelé
- Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i ca. 5 minutter.
- Pres appelsinerne til ca. 2½ dl appelsinsaft. Lun 1½ dl appelsinsaft (gem resten på køl til senere) og sukker i en gryde, indtil sukkeret smelter.
- Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i den lune appelsinsaft.
- Bland den kolde appelsinsaft sammen med den lune appelsinsaft, og lad den evt. køle en smule mere.
- Tag kagen ud af køleskabet, og hæld forsigtigt geléen på den kolde kage. Sæt den på køl igen i mindst 1 time, men gerne natten over. Servér kagen direkte fra køl.