Se også: Pandekagekage med røde bær
Det skal du bruge til frugttærte med vaniljemascarpone:
Bund:
- 175 g blødt smør
- 175 g hvedemel
- 120 g rørsukker
- Kornene fra ½ god vaniljestang
- 1½ dl havregryn
Fyld:
- 3 æg
- 2½ dl cremefraiche, 18 %
- 75 g rørsukker
- 100 g marcipan, skåret i små terninger
Desuden:
- 4 nektariner
- 125 g hindbær
- 100 g blåbær
- 50 g mandelsplitter
Creme:
- 250 g mascarpone
- 1-2 spsk flormelis
- Kornene fra ½ stang vanilje
- Fintrevet skal af ½ usprøjtet citron
Prøv også: Granolatærter med frugt og skyr
Sådan laver du frugttærte med vaniljemascarpone:
Bund:
- Kom ingredienserne i en skål, og saml dejen med hænderne. Tryk dejen ud i en smurt tærteform på ca. 24 cm i diameter med løs bund.
Fyld:
- Pisk ingredienserne til fyldet sammen med en gaffel, og fordel det i den ubagte bund. Stil den på køl.
- Flæk nektarinerne, tag stenene ud, skær dem i tynde både.
- Fordel nektariner, hindbær og blåbær på tærten, og drys med mandelsplitter.
- Bag tærten midt i ovnen ved 175° i 30 minutter.
Creme:
- Rør ingredienserne til cremen sammen, og stil den i køleskabet, til tærten skal spises.
- Varm tærten i formen på grillen, så den er lun, men ikke rygende varm. Server med mascarponecremen til.
Tip: Tilbered tærten om morgenen, og lun den om aftenen på grillen. Rør mascarponecremen sammen, og opbevar den i køleskabet. Vi har valgt nektariner, hindbær og blåbær som fyld i tærten, men stort set alle slags bær og frugter kan bruges. Husk, at dem, der er i sæson,
smager bedst!
Se også: Boliginspiration - indret dig grønt