Kager
Kager
Frugttærte med vaniljemascarpone
Tærten her er af fransk oprindelse og gemmer, foruden den sprødeste, søde bund, på marcipan, mascarpone og masser af lækre, søde bær. Servér den for sommergæsterne - helst udendørs med sol i ansigtet!
af Camilla Zarah Lawes
3.07.2017
Foto: John Bendtsen.
Se også: Pandekagekage med røde bær
Det skal du bruge til frugttærte med vaniljemascarpone:
Bund:- 175 g blødt smør
- 175 g hvedemel
- 120 g rørsukker
- Kornene fra ½ god vaniljestang
- 1½ dl havregryn
- 3 æg
- 2½ dl cremefraiche, 18 %
- 75 g rørsukker
- 100 g marcipan, skåret i små terninger
- 4 nektariner
- 125 g hindbær
- 100 g blåbær
- 50 g mandelsplitter
- 250 g mascarpone
- 1-2 spsk flormelis
- Kornene fra ½ stang vanilje
- Fintrevet skal af ½ usprøjtet citron
Prøv også: Granolatærter med frugt og skyr
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan laver du frugttærte med vaniljemascarpone:
Bund:- Kom ingredienserne i en skål, og saml dejen med hænderne. Tryk dejen ud i en smurt tærteform på ca. 24 cm i diameter med løs bund.
- Pisk ingredienserne til fyldet sammen med en gaffel, og fordel det i den ubagte bund. Stil den på køl.
- Flæk nektarinerne, tag stenene ud, skær dem i tynde både.
- Fordel nektariner, hindbær og blåbær på tærten, og drys med mandelsplitter.
- Bag tærten midt i ovnen ved 175° i 30 minutter.
- Rør ingredienserne til cremen sammen, og stil den i køleskabet, til tærten skal spises.
- Varm tærten i formen på grillen, så den er lun, men ikke rygende varm. Server med mascarponecremen til.