4 retter du kan lave i din æbleskivepande

Stakkels lille æbleskivepande der kun kan bruges nogle få gange om året og som altid skal stå bagerst i køkkenskabet… Nu må det være nok! Den hullede pande lægger helt klart op til lidt nytænkning og kreativitet i køkkenet.  

Det er nemlig ikke kun æbleskiver, der kan komme i en rund form. Der er mange muligheder, når man lige tænker efter, og vi giver dig her nogle af dem. Se med i galleriet, hvor vi viser dig nogle opskrifter, du med fordel kan lave i din æbleskivepande.

 

Prøv også: Æbleskiver med chokolade

Psst… Der gemmer sig også en traditionel æbleskiveopskrift til sidst – og den er med kardemomme og citron. Mums! 
 

4 retter du kan lave i din æbleskivepande: 

En lille ostehapser, der er oplagt til snacks og selvforkælelse. I baggrunden på billedet kan du se, hvor lækre de små mozzarellakugler ser ud indeni…Det skal du bruge til dine mozzarellakugler:20 stk.1 usprøjtet citron250 g hvedemel½ tsk. salt1 tsk. natron3 æg4 dl kærnemælk5 spsk. persille1 lille bundt basilikumSolsikkeolie20 mozzarellakuglerSådan gør du:Riv det yderste af citronens skal fint, og bland den med mel, salt og natron.Del æggene i blommer og hvider, og rør blommerne i sammen med kærnemælk.Skyl og hak persille fint, hak basilikum, og rør begge krydderurter i dejen.Pisk hviderne stive, og vend dem i dejen. Hæld dejen i en kande.Varm en æbleskivepande op, og hæld lidt solsikkeolie i hvert hul.Fyld hullerne ¾ op med dej. Når æbleskiverne begynder at stivne og hæve i kanterne, lægger du en mozzarellakugle i hver og vender dem. Drej æbleskiverne flere gange under bagningen. 

En lille ostehapser, der er oplagt til snacks og selvforkælelse. I baggrunden på billedet kan du se, hvor lækre de små mozzarellakugler ser ud indeni…

Det skal du bruge til dine mozzarellakugler:

20 stk.

  • 1 usprøjtet citron
  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. natron
  • 3 æg
  • 4 dl kærnemælk
  • 5 spsk. persille
  • 1 lille bundt basilikum
  • Solsikkeolie
  • 20 mozzarellakugler

Sådan gør du:

  1. Riv det yderste af citronens skal fint, og bland den med mel, salt og natron.
  2. Del æggene i blommer og hvider, og rør blommerne i sammen med kærnemælk.
  3. Skyl og hak persille fint, hak basilikum, og rør begge krydderurter i dejen.
  4. Pisk hviderne stive, og vend dem i dejen. Hæld dejen i en kande.
  5. Varm en æbleskivepande op, og hæld lidt solsikkeolie i hvert hul.
  6. Fyld hullerne ¾ op med dej. Når æbleskiverne begynder at stivne og hæve i kanterne, lægger du en mozzarellakugle i hver og vender dem. Drej æbleskiverne flere gange under bagningen. 

Den er god nok – du kan lave lækre chokolademuffins i æbleskivepanden. På denne måde er du sikret, at de ikke vælter ud af papirformen og får en sjov facon.Det skal du bruge til dine chokolademuffins:10 stk.115 g blødt smør115 g sukker½ vaniljestang2 æg125 g hvedemel1 tsk. bagepulver3 spsk. kakaopulver¾ dl piskeflødeGlasur:50 g smør60 g flormelisPynt:ChokoladeGuldglimmerSådan gør du:Pisk smør, sukker og kornene fra vaniljestangen sammen til en let og cremet dej.Tilsæt æggene 1 ad gangen, og rør godt.Vend hvedemel, bagepulver og kakaopulver i.Rør piskefløde i dejen.Tænd ovnen på 180°.Smør æbleskivepanden, og fordel dejen i panden.Bag i 20 minutter, og lad dem afkøle.Rør smør sammen med flormelis, og fordel glasuren på kagerne.Hak chokoladen fint, og drys den på kagerne sammen med guldglimmer. 

Den er god nok – du kan lave lækre chokolademuffins i æbleskivepanden. På denne måde er du sikret, at de ikke vælter ud af papirformen og får en sjov facon.

Det skal du bruge til dine chokolademuffins:

10 stk.

  • 115 g blødt smør
  • 115 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 2 æg
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 spsk. kakaopulver
  • ¾ dl piskefløde

Glasur:

  • 50 g smør
  • 60 g flormelis

Pynt:

  • Chokolade
  • Guldglimmer

Sådan gør du:

  1. Pisk smør, sukker og kornene fra vaniljestangen sammen til en let og cremet dej.
  2. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og rør godt.
  3. Vend hvedemel, bagepulver og kakaopulver i.
  4. Rør piskefløde i dejen.
  5. Tænd ovnen på 180°.
  6. Smør æbleskivepanden, og fordel dejen i panden.
  7. Bag i 20 minutter, og lad dem afkøle.
  8. Rør smør sammen med flormelis, og fordel glasuren på kagerne.
  9. Hak chokoladen fint, og drys den på kagerne sammen med guldglimmer. 

Æbleskivepanden er perfekt til at lave æggekage, og med den er du altid sikret en flot portionsanretning.Det skal du bruge til dine æggemuffins:18 stk.100 g babyspinat2 skalotteløg2 fed hvidløg50 g østershatte25 g smør4 æg4 spsk. sødmælkSaltFriskkværnet peber30 g smørRugbrødskrummer:2 skiver rugbrød2 spsk. olivenolieSaltPynt:SkovsyreSådan gør du:Skyl og pluk spinaten, pil og hak skalotteløg og hvidløg fint, og hiv svampene i mindre stykker.Varm en æbleskivepande op med smør, og sautér løg og hvidløg.Tilsæt svampene, vend spinaten i blandingen, og tag panden af varmen.Pisk æg og sødmælk sammen, vend svampeblandingen i, og krydr med salt og peber.Smør æbleskivepanden med smør, og hæld æggeblandingen i, men fyld kun hullerne ¾ op.Steg ved lav varme, til æggemassen stivner.Skær rugbrødet i fine terninger, varm en pande med olivenolie, og rist brødet. Krydr med salt, og lad rugbrødskrummerne afkøle helt.Servér æggemuffins med rugbrødskrummer, og pynt med skovsyre. 

Æbleskivepanden er perfekt til at lave æggekage, og med den er du altid sikret en flot portionsanretning.

Det skal du bruge til dine æggemuffins:

18 stk.

  • 100 g babyspinat
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g østershatte
  • 25 g smør
  • 4 æg
  • 4 spsk. sødmælk
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 30 g smør

Rugbrødskrummer:

  • 2 skiver rugbrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt

Pynt:

  • Skovsyre

Sådan gør du:

  1. Skyl og pluk spinaten, pil og hak skalotteløg og hvidløg fint, og hiv svampene i mindre stykker.
  2. Varm en æbleskivepande op med smør, og sautér løg og hvidløg.
  3. Tilsæt svampene, vend spinaten i blandingen, og tag panden af varmen.
  4. Pisk æg og sødmælk sammen, vend svampeblandingen i, og krydr med salt og peber.
  5. Smør æbleskivepanden med smør, og hæld æggeblandingen i, men fyld kun hullerne ¾ op.
  6. Steg ved lav varme, til æggemassen stivner.
  7. Skær rugbrødet i fine terninger, varm en pande med olivenolie, og rist brødet. Krydr med salt, og lad rugbrødskrummerne afkøle helt.
  8. Servér æggemuffins med rugbrødskrummer, og pynt med skovsyre. 

Vi har piftet den klassiske æbleskiveopskrift op, og det gør den bestemt ikke dårligere!Det skal du bruge til dine æbleskiver:4 personer250 g hvedemel½ tsk. salt2 tsk. rørsukker1 tsk. Natron1 tsk. Kardemomme1 usprøjtet citron3 æg4½ dl kærnemælk1 æbleSolsikkeolieTilbehør:FlormelisSyltetøjSådan gør du:Bland hvedemel, salt, rørsukker, natron og kardemomme.Riv det yderste af citronens skal fint, og hæld den i skålen.Del æggene i blommer og hvider, og rør blommerne i blandingen sammen med kærnemælk.Pisk hviderne stive, og vend dem i dejen. Hæld dejen i en kande.Skræl æblet, og skær det i mindre stykker.Varm en æbleskivepande op, og hæld lidt solsikkeolie i hvert hul.Fyld hullerne ¾ op med dej. Når æbleskiverne begynder at stivne og hæve op i kanterne, lægger du et lille stykke æble i hver og vender dem. Drej æbleskiverne flere gange under bagningen.Servér med flormelis og syltetøj. 

Vi har piftet den klassiske æbleskiveopskrift op, og det gør den bestemt ikke dårligere!

Det skal du bruge til dine æbleskiver:

4 personer

  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. rørsukker
  • 1 tsk. Natron
  • 1 tsk. Kardemomme
  • 1 usprøjtet citron
  • 3 æg
  • 4½ dl kærnemælk
  • 1 æble
  • Solsikkeolie

Tilbehør:

  • Flormelis
  • Syltetøj

Sådan gør du:

  1. Bland hvedemel, salt, rørsukker, natron og kardemomme.
  2. Riv det yderste af citronens skal fint, og hæld den i skålen.
  3. Del æggene i blommer og hvider, og rør blommerne i blandingen sammen med kærnemælk.
  4. Pisk hviderne stive, og vend dem i dejen. Hæld dejen i en kande.
  5. Skræl æblet, og skær det i mindre stykker.
  6. Varm en æbleskivepande op, og hæld lidt solsikkeolie i hvert hul.
  7. Fyld hullerne ¾ op med dej. Når æbleskiverne begynder at stivne og hæve op i kanterne, lægger du et lille stykke æble i hver og vender dem. Drej æbleskiverne flere gange under bagningen.
  8. Servér med flormelis og syltetøj. 

Se også: Sådan får du soufflé til at lykkes