
4 retter du kan lave i din æbleskivepande

Stakkels lille æbleskivepande der kun kan bruges nogle få gange om året og som altid skal stå bagerst i køkkenskabet… Nu må det være nok! Den hullede pande lægger helt klart op til lidt nytænkning og kreativitet i køkkenet.
Det er nemlig ikke kun æbleskiver, der kan komme i en rund form. Der er mange muligheder, når man lige tænker efter, og vi giver dig her nogle af dem. Se med i galleriet, hvor vi viser dig nogle opskrifter, du med fordel kan lave i din æbleskivepande.
Prøv også: Æbleskiver med chokolade
Psst… Der gemmer sig også en traditionel æbleskiveopskrift til sidst – og den er med kardemomme og citron. Mums!
4 retter du kan lave i din æbleskivepande:

En lille ostehapser, der er oplagt til snacks og selvforkælelse. I baggrunden på billedet kan du se, hvor lækre de små mozzarellakugler ser ud indeni…
Det skal du bruge til dine mozzarellakugler:
20 stk.
- 1 usprøjtet citron
- 250 g hvedemel
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. natron
- 3 æg
- 4 dl kærnemælk
- 5 spsk. persille
- 1 lille bundt basilikum
- Solsikkeolie
- 20 mozzarellakugler
Sådan gør du:
- Riv det yderste af citronens skal fint, og bland den med mel, salt og natron.
- Del æggene i blommer og hvider, og rør blommerne i sammen med kærnemælk.
- Skyl og hak persille fint, hak basilikum, og rør begge krydderurter i dejen.
- Pisk hviderne stive, og vend dem i dejen. Hæld dejen i en kande.
- Varm en æbleskivepande op, og hæld lidt solsikkeolie i hvert hul.
- Fyld hullerne ¾ op med dej. Når æbleskiverne begynder at stivne og hæve i kanterne, lægger du en mozzarellakugle i hver og vender dem. Drej æbleskiverne flere gange under bagningen.

Den er god nok – du kan lave lækre chokolademuffins i æbleskivepanden. På denne måde er du sikret, at de ikke vælter ud af papirformen og får en sjov facon.
Det skal du bruge til dine chokolademuffins:
10 stk.
- 115 g blødt smør
- 115 g sukker
- ½ vaniljestang
- 2 æg
- 125 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 3 spsk. kakaopulver
- ¾ dl piskefløde
Glasur:
- 50 g smør
- 60 g flormelis
Pynt:
- Chokolade
- Guldglimmer
Sådan gør du:
- Pisk smør, sukker og kornene fra vaniljestangen sammen til en let og cremet dej.
- Tilsæt æggene 1 ad gangen, og rør godt.
- Vend hvedemel, bagepulver og kakaopulver i.
- Rør piskefløde i dejen.
- Tænd ovnen på 180°.
- Smør æbleskivepanden, og fordel dejen i panden.
- Bag i 20 minutter, og lad dem afkøle.
- Rør smør sammen med flormelis, og fordel glasuren på kagerne.
- Hak chokoladen fint, og drys den på kagerne sammen med guldglimmer.

En lille ostehapser, der er oplagt til snacks og selvforkælelse. I baggrunden på billedet kan du se, hvor lækre de små mozzarellakugler ser ud indeni…
Det skal du bruge til dine mozzarellakugler:
20 stk.
- 1 usprøjtet citron
- 250 g hvedemel
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. natron
- 3 æg
- 4 dl kærnemælk
- 5 spsk. persille
- 1 lille bundt basilikum
- Solsikkeolie
- 20 mozzarellakugler
Sådan gør du:
- Riv det yderste af citronens skal fint, og bland den med mel, salt og natron.
- Del æggene i blommer og hvider, og rør blommerne i sammen med kærnemælk.
- Skyl og hak persille fint, hak basilikum, og rør begge krydderurter i dejen.
- Pisk hviderne stive, og vend dem i dejen. Hæld dejen i en kande.
- Varm en æbleskivepande op, og hæld lidt solsikkeolie i hvert hul.
- Fyld hullerne ¾ op med dej. Når æbleskiverne begynder at stivne og hæve i kanterne, lægger du en mozzarellakugle i hver og vender dem. Drej æbleskiverne flere gange under bagningen.

Den er god nok – du kan lave lækre chokolademuffins i æbleskivepanden. På denne måde er du sikret, at de ikke vælter ud af papirformen og får en sjov facon.
Det skal du bruge til dine chokolademuffins:
10 stk.
- 115 g blødt smør
- 115 g sukker
- ½ vaniljestang
- 2 æg
- 125 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 3 spsk. kakaopulver
- ¾ dl piskefløde
Glasur:
- 50 g smør
- 60 g flormelis
Pynt:
- Chokolade
- Guldglimmer
Sådan gør du:
- Pisk smør, sukker og kornene fra vaniljestangen sammen til en let og cremet dej.
- Tilsæt æggene 1 ad gangen, og rør godt.
- Vend hvedemel, bagepulver og kakaopulver i.
- Rør piskefløde i dejen.
- Tænd ovnen på 180°.
- Smør æbleskivepanden, og fordel dejen i panden.
- Bag i 20 minutter, og lad dem afkøle.
- Rør smør sammen med flormelis, og fordel glasuren på kagerne.
- Hak chokoladen fint, og drys den på kagerne sammen med guldglimmer.
Se også: Sådan får du soufflé til at lykkes