De her muffins er grove, svampede og stadig fyldt med syndig chokolade - derfor er de et sikkert hit!
af Louisa Lorang og Camilla Zarah Lawes
1.02.2016
Foto: Betina Hastoft m.fl.
Denne opskrift på grove muffins med chokolade og nødder er den semi-sunde version af en muffin. Den minder mere om en grov bolle end om en kage, og du kan sagtens spise de grove muffins som luksuriøse morgenboller. Halvér dem blot, og spis dem med smør eller en skive ost. Prøv også: Muffins med chokolade og ingefær
Opskrift på grove muffins med chokolade og nødder
Tid: 15 minutter. Hævetid: I alt 1 time (eller natten over + 40 minutter). Bagetid: 20 minutter. Antal: 12-16 stk.
25 g gær
4 dl vand
4 spsk. honning
1 tsk. salt
¼ dl olivenolie
300 g groft speltmel
75 g hvedemel
100 g mørk chokolade
100 g valnødder
50 g dadler
50 g hasselnøddeflager
50 g mørke rosiner
12-16 muffinforme af papir
en fast muffinform af silikone eller metal med 12-16 huller
Opløs gæren i lunkent vand, og tilsæt honning, salt og olie. Rør begge slags mel i – dejen skal have konsistens som havregrød.
Hak chokolade, valnødder og dadler, og rør det i dejen sammen med hasselnøddeflager og rosiner.
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 40 minutter. Alternativt kan du lade dejen hæve tildækket natten over i køleskabet og derefter i 20 minutter ved stuetemperatur.
Placér papirmuffinformene i hullerne på den faste muffinform. Fyld papirformene ca. halvt op med dej. Læg et viskestykke over, og lad muffinsene hæve i yderligere 20 minutter.
Varm ovnen op til 185°. Drys muffinsene med hasselnøddeflager, og bag dem i ovnen i 15- 20 minutter, til de er flot gyldne. Servér dem gerne lune.