Opskrift på grove muffins med chokolade og nødder
- 25 g gær
- 4 dl vand
- 4 spsk. honning
- 1 tsk. salt
- ¼ dl olivenolie
- 300 g groft speltmel
- 75 g hvedemel
- 100 g mørk chokolade
- 100 g valnødder
- 50 g dadler
- 50 g hasselnøddeflager
- 50 g mørke rosiner
- 12-16 muffinforme af papir
- en fast muffinform af silikone eller metal med 12-16 huller
- 50 g hasselnøddeflager
Prøv også: Chokolademuffins i æbleskivepande
Sådan laver du grove muffins med chokolade:
- Opløs gæren i lunkent vand, og tilsæt honning, salt og olie. Rør begge slags mel i – dejen skal have konsistens som havregrød.
- Hak chokolade, valnødder og dadler, og rør det i dejen sammen med hasselnøddeflager og rosiner.
- Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 40 minutter. Alternativt kan du lade dejen hæve tildækket natten over i køleskabet og derefter i 20 minutter ved stuetemperatur.
- Placér papirmuffinformene i hullerne på den faste muffinform. Fyld papirformene ca. halvt op med dej. Læg et viskestykke over, og lad muffinsene hæve i yderligere 20 minutter.
- Varm ovnen op til 185°. Drys muffinsene med hasselnøddeflager, og bag dem i ovnen i 15- 20 minutter, til de er flot gyldne. Servér dem gerne lune.
Find flere gode muffin-opskrifter her...
Lækre muffins-opskrifter


Brombær er et af sensommerens smukkeste bær. Deres smag kan variere fra det lidt småsure til det let søde, og de gør sig fantastisk i alt - også i muffins. Få opskriften på brombærmuffins her!


Disse æblemuffins er næsten sunde – med sikkerhed fantastiske! Få opskriften på æblemuffins her!


Server lækre æblemuffins med flødeosttopping til kaffen eller sammen med et glas boblende Moscato d’Asti. Få opskriften på æblemuffins her!


Spred magi over dine chokolade-muffins! Prøv opskriften på lækre muffins med Daim-chokoladestykker og banan, der giver dem en ekstra fantastisk smag. Få opskriften her!


Muffin med citron og birkes er en saftig amerikansk kageklassiker. Det er den perfekte treat til en kop lun eftermiddagste. Få opskriften her!


De lækre nøddemuffins med abrikos er gode til glutenallergikere - og alle andre! Få opskriften her!