Kager

Hvid chokoladekage med lakrids

Uanset om du skal holde påskefrokost eller forårsfest, er det rart med lidt fornyelse på bordet. Her får du en let påskekage med sød hvid chokolade og lakrids.
af Inge Bøggild 18.03.2015 Foto: Tina Brok Hansen

Der findes mange andre påskegodter end de traditionelle med marcipan og nougat, som du finder hos din lokale chocolatier. Prøv fx at overraske påskens gæster med en hjemmebagt påskekage som afslutning på den gode påskemiddag. Her serverer vi en lille, sød én af slagsen!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Citronmandelkage

Hvid chokoladekage med lakrids

(6 personer)

Det skal du bruge til hvid chokoladekage:

  • 150 g smør og lidt til formen
  • 150 g hvid chokolade og lidt til pynt
  • 150 g lyst rørsukker
  • 3 æg • 2-3 tsk. lakridspulver
  • 100 g mandelmel
  • Blomster fra rosmarin
  • Pastelfarvede chokoladepåskeæg

FÅ ENDNU FLERE OPSKRIFTER PÅ SØDE SAGER MED ISABELLAS!

Sådan laver du hvid chokoladekage:

  1. Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i bunden af en mellemstor springform, og smør formen grundigt.
  2. Smelt smør og chokolade forsigtigt i en gryde ved svag varme. Tag gryden af blusset, og lad blandingen køle lidt af.
  3. Pisk rørsukker, æg og lakridspulver luftigt med en elpisker. Tilsæt den afkølede chokoladeblanding, og pisk videre ganske kort. Vend mandelmelet i dejen, og fordel den i springformen.
  4. Bag kagen i ovnen i 40-45 minutter. Kagen kan virke ubagt, men den skal stå 1 døgn i køleskabet, hvorefter den har konsistens som konfekt.
  5. Skær kagen ud i små firkanter. Riv lidt hvid chokolade over, og pynt med rosmarinblomster.
  6. Stik evt. små bambuspinde i stykkerne, og læg dem på et smukt gammelt fad sammen med pastelfarvede påskeæg.