Kager

Italiensk mandeltærte: Torta della nonna

Prøv en lækker italiensk tærte med mandler som den søde prik over i'et til en middag. Få opskriften på en sød mandeltærte her!
af Marie Melchior. 2.01.2015 Foto: Jakob Helbig.
Italiens mandeltærte

Tærtedej

  • 100 g blødt smør
  • 75 g flormelis
  • 1⁄2 usprøjtet citron
  • 350 g mel
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 æggeblommer
  • 1 æg

Fyld

  • 5 dl ricotta
  • 125 g sukker
  • 125 g smuttede mandler
  • 1 usprøjtet citron
  • 4 æg

Sådan laver du mandeltærte

Tærtedej

  1. Ælt smør og flormelis sammen. Riv skallen af 1⁄2 citron (gem hele citronen til fyldet).
  2. Tilsæt citronskal, mel, olivenolie, æggeblommer og æg. Ælt forsigtigt dejen sammen til en klump. lad den hvile i køleskab i ca. 1 time.

Fyld

  1. Pisk ricotta og sukker sammen. Tag nogle af mandlerne fra til at pynte kagen med. Hak resten groft, og rør dem i cremen.
  2. Riv skallen af 1⁄2 citron. Pres saften af hele citronen. Pisk citronskal og saft i ostecremen. Tilsæt 3 æg, 1 æg ad gangen, mens du pisker.
  3. Rør cremen, til den er lind. Tag dejen ud af køleskabet, og del den i 2.
  4. Rul den ene halvdel ud på et meldrysset bord i en stor cirkel. Læg cirklen i en tærteform med løs bund på 22-24 cm i diameter.
  5. Rul den anden halvdel ud i en lidt større cirkel. Den skal være låget over fyldet. Hæld cremen i tærtebunden. Læg dejlåget over, og tryk og klem dejen godt ned over den anden dejkant, så kagen bliver lukket, og fyldet ikke kan trænge ud.
  6. Pensl kagen med 1 sammenpisket æg. Læg hele smuttede mandler rundt på kagen. Bag kagen i ca. 35-40 minutter i ovnen ved 180°. Server lun.