Kager

Jordbærlagkage med flødecreme og rubychokolade

Læg fløjlsblød flødecreme og søde jordbær mellem saftige makronbunde - lag for lag! Så får du den dejligste jordbærlagkage, der er det perfekte søde punktum til sommermiddagen.
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Stine Christiansen. 21.06.2022
12 personer

Mandelbunde:

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 4 æg
  • 150 g mandelmel
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 springforme, ca. 20 cm i diameter

Flødecreme:

  • ½ vaniljestang
  • 2 spsk. sukker
  • 2 æg
  • 2 blade husblas
  • ½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 2 dl sødmælk
  • 2½ dl piskefløde

Jordbærfyld og pynt:

  • 750 g jordbær
  • 32 små makroner
  • 115 g ruby-chokolade
  • Evt. rød skovsyre

Sådan laver du jordbærlagkage med flødecreme:

Mandelbunde:

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Smelt smørret i en gryde, og rør det herefter sammen med sukker i en skål. Pisk æggene i smørblandingen 1 ad gangen, til konsistensen er blød og cremet.
  3. Vend først mandelmel i blandingen, og herefter hvedemel og bagepulver, til dejen er jævn og glat.
  4. Fordel dejen i 3 smurte springforme, og bag bundene i ovnen i ca. 12 minutter, til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist.

Flødecreme:

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en skarp kniv. Bland vaniljekornene med sukker, og pisk det sammen med æg i en skål med en elpisker, til konsistensen er luftig.
  2. Læg husblas i blød i vand i ca. 10 minutter.
  3. Varm hyldeblomstsaft og mælk i en gryde, og hæld det i æggeblandingen lidt ad gangen under konstant piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og varm langsomt op til under kogepunktet ved lav varme, til cremen tykner. Rør konstant i cremen, så den ikke brænder på.
  4. Vrid husblassen fri for vand, og rør den i cremen, til den er smeltet. Hæld cremen i en skål, og lad den afkøle helt.
  5. Pisk fløden i en skål med en elpisker, og vend forsigtigt flødeskummen i den afkølede vaniljecreme.

Jordbærfyld og pynt:

  1. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i mindre stykker.
  2. Læg bundene sammen med flødecreme, makroner og jordbær (gem lidt jordbær til pynt).
  3. Lad kagen trække på køl i mindst 8 timer, gerne natten over.
  4. Hak chokoladen groft, og smelt 2/3 af chokoladen i en skål over vandbad. Rør den resterende chokolade i den smeltede chokolade, til det hele er smeltet sammen.
  5. Smør straks chokoladen ud på toppen af kagen, og lad den hvile, til chokoladen er størknet.
  6. Pynt med jordbær og evt. lidt skovsyre, og servér straks.