Se også
Kager
Jordbærlagkage med flødecreme og rubychokolade
Læg fløjlsblød flødecreme og søde jordbær mellem saftige makronbunde - lag for lag! Så får du den dejligste jordbærlagkage, der er det perfekte søde punktum til sommermiddagen.
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Stine Christiansen.
21.06.2022
12 personer
Mandelbunde:
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 4 æg
- 150 g mandelmel
- 150 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 3 springforme, ca. 20 cm i diameter
Flødecreme:
- ½ vaniljestang
- 2 spsk. sukker
- 2 æg
- 2 blade husblas
- ½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
- 2 dl sødmælk
- 2½ dl piskefløde
Jordbærfyld og pynt:
- 750 g jordbær
- 32 små makroner
- 115 g ruby-chokolade
- Evt. rød skovsyre
Sådan laver du jordbærlagkage med flødecreme:
Mandelbunde:
- Tænd ovnen på 180°.
- Smelt smørret i en gryde, og rør det herefter sammen med sukker i en skål. Pisk æggene i smørblandingen 1 ad gangen, til konsistensen er blød og cremet.
- Vend først mandelmel i blandingen, og herefter hvedemel og bagepulver, til dejen er jævn og glat.
- Fordel dejen i 3 smurte springforme, og bag bundene i ovnen i ca. 12 minutter, til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist.
Flødecreme:
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en skarp kniv. Bland vaniljekornene med sukker, og pisk det sammen med æg i en skål med en elpisker, til konsistensen er luftig.
- Læg husblas i blød i vand i ca. 10 minutter.
- Varm hyldeblomstsaft og mælk i en gryde, og hæld det i æggeblandingen lidt ad gangen under konstant piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og varm langsomt op til under kogepunktet ved lav varme, til cremen tykner. Rør konstant i cremen, så den ikke brænder på.
- Vrid husblassen fri for vand, og rør den i cremen, til den er smeltet. Hæld cremen i en skål, og lad den afkøle helt.
- Pisk fløden i en skål med en elpisker, og vend forsigtigt flødeskummen i den afkølede vaniljecreme.
Jordbærfyld og pynt:
- Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i mindre stykker.
- Læg bundene sammen med flødecreme, makroner og jordbær (gem lidt jordbær til pynt).
- Lad kagen trække på køl i mindst 8 timer, gerne natten over.
- Hak chokoladen groft, og smelt 2/3 af chokoladen i en skål over vandbad. Rør den resterende chokolade i den smeltede chokolade, til det hele er smeltet sammen.
- Smør straks chokoladen ud på toppen af kagen, og lad den hvile, til chokoladen er størknet.
- Pynt med jordbær og evt. lidt skovsyre, og servér straks.
Se også