Kager

Jordbærsnitter med kokos

Det er virkelig svært at holde snitterne fra de her sprøde mørdejsbunde, der holder sammen på sød jordbærkompot! Få opskriften på jordbærsnitter med kokos her.
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. 21.06.2022 Foto: Stine Christiansen.
Kokossnitter med jordbær

Mørdej:

  • ½ vaniljestang
  • 150 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 100 g smør
  • 1 æg

Jordbærkompot:

  • 250 g jordbær
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. majsstivelse

Kokostopping:

  • 50 g hvid chokolade
  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 150 g kokosmel

Sådan laver du jordbærsnitter med kokos

Mørdej

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn, hvedemel og sukker i en skål.
  2. Smuldr smørret i blandingen, og saml dejen med æg.
  3. Ælt hurtigt dejen sammen, form den til en flad kugle, og pak den ind i husholdningsfilm. Lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter.

Jordbærkompot

  1. Skyl og nip jordbær, og skær dem i helt små stykker. Vend dem i en blanding af sukker og majsstivelse, og kog dem herefter i en gryde ved svag varme, til de er møre. Lad kompotten afkøle helt.
  2. Rul mørdejen ud til en firkant med en tykkelse på 5 mm på et meldrysset stykke bagepapir, og træk det over på en bageplade. Smør mørdejsbunden med jordbærkompot.

Kokostopping

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Hak chokoladen fint, og rør den sammen med smør, sukker, æg og kokosmel.
  3. Fordel kokosblandingen oven på jordbærkompotten, og bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter, til kokostoppingen er gylden.
  4. Lad kagen afkøle let på en bagerist, og skær herefter kagen i små snitter.