Se også
Kager
Klassisk jordbærtærte
Jordbærtærte med chokolade – så bliver det ikke bedre. Her får du en opskrift på en lækker variation af den klassiske jordbærtærte, som er hurtig og nem at lave!
af Camilla Zarah Lawes.
26.03.2014
Foto: Lars Ranek.
Der findes næppe en bedre kombination af sødme end jordbær, chokolade og så en lækker creme til at binde det hele sammen. Det går bare op i en højere enhed i denne klassiske jordbærtærte! Brug friske jordbær og vælg en god chokolade, så har du en drøm af en kage til din kaffe.
8 personer
Bund
- 250 g marcipan, revet
- 125 g koldt smør i terninger
- 2 hele æg
- 4 spsk. hvedemel
- Smør til formen (aflang på 10 x 30 cm eller en rund på 20 cm)
- 50 g smeltet mørk chokolade
Creme
- 250 g mascarpone
- 1 dl græsk yoghurt
- 2-3 spsk. Flormelis
- Korn af ½ stang vanilje
Pynt
- 250 g jordbær delt i kvarter
Drys
- Flormelis
Sådan laver du jordbærtærte
- Rør marcipanen sammen med smørret.
- Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt.
- Vend melet i dejen.
- Fordel dejen i den smurte form. Bag kagen i 20-25 minutter i en 175 grader varm ovn, til den er flot lysebrun.
- Afkøl helt og pensl med smeltet mørk chokolade.
- Pisk mascarpone med yoghurt, flormelis og vaniljekorn til en fast creme.
- Fordel cremen på bunden og derefter jordbær.
- Drys med flormelis.
- Sæt gerne på køl inden servering.