Se også
Kager
Koldskålscheesecake med kammerjunkere og bær
Kan du heller ikke få nok af koldskål om sommeren? Tryl den om til en lækker cheesecake med kammerjunkerbund og friske bær på toppen. Få opskriften her!
af Camilla Biesbjerg Markussen.
25.06.2023
Foto: Columbus Leth.
8 personer
Kammerjunkerbund
- 250 g kammerjunkere
- 1 knsp. salt
- 125 g smør
- En springform, 20 cm i diameter
- Kageplast
Koldskålsmousse
- 5 blade husblas
- 1 vaniljestang
- 1 citron
- 100 g sukker
- 100 g flødeost naturel
- 2 dl kærnemælk
- 3 dl piskefløde
Pynt
- 150 g jordbær
- 100 g ribs
- 50 g blåbær
- 2 kammerjunkere
Sådan laver du koldskålscheesecake
Kammerjunkerbund
- Knus kammerjunkerne fint i en foodprocessor. Bland dem med salt i en skål.
- Smelt smørret, og rør det sammen med krummerne.
- Beklæd springformen med bagepapir, og sæt et stykke kageplast fast langs indersiden af formen. Hæld kammerjunkerblandingen i bunden af formen, og pres den godt sammen til en fast kagebund.
- Sæt springformen på køl i 1 time.
Koldskålsmousse
- Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pres saften af citronen.
- Opvarm citronsaft, sukker og vaniljekorn i en gryde, til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen.
- Vrid husblassen fri for vand, og rør husblassen ud i den varme blanding. Afkøl, til den er lun.
- Rør flødeost, kærnemælk og den lune blanding sammen i en skål.
- Pisk fløden til skum, og vend det forsigtigt sammen med blandingen.
- Fordel koldskålsmoussen oven på bunden, og sæt springformen tilbage på køl i mindst 6 timer.
Pynt
- Top kagen med jordbær, ribs, blåbær og knuste kammerjunkere.