Kan du heller ikke få nok af koldskål om sommeren? Tryl den om til en lækker cheesecake med kammerjunkerbund og friske bær på toppen. Få opskriften her!
af Camilla Biesbjerg Markussen.26.06.2023Foto: Columbus Leth.
8 personer
Kammerjunkerbund
250 g kammerjunkere
1 knsp. salt
125 g smør
En springform, 20 cm i diameter
Kageplast
Koldskålsmousse
5 blade husblas
1 vaniljestang
1 citron
100 g sukker
100 g flødeost naturel
2 dl kærnemælk
3 dl piskefløde
Pynt
150 g jordbær
100 g ribs
50 g blåbær
2 kammerjunkere
Sådan laver du koldskålscheesecake
Kammerjunkerbund
Knus kammerjunkerne fint i en foodprocessor. Bland dem med salt i en skål.
Smelt smørret, og rør det sammen med krummerne.
Beklæd springformen med bagepapir, og sæt et stykke kageplast fast langs indersiden af formen. Hæld kammerjunkerblandingen i bunden af formen, og pres den godt sammen til en fast kagebund.
Sæt springformen på køl i 1 time.
Koldskålsmousse
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pres saften af citronen.
Opvarm citronsaft, sukker og vaniljekorn i en gryde, til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen.
Vrid husblassen fri for vand, og rør husblassen ud i den varme blanding. Afkøl, til den er lun.
Rør flødeost, kærnemælk og den lune blanding sammen i en skål.
Pisk fløden til skum, og vend det forsigtigt sammen med blandingen.
Fordel koldskålsmoussen oven på bunden, og sæt springformen tilbage på køl i mindst 6 timer.
Pynt
Top kagen med jordbær, ribs, blåbær og knuste kammerjunkere.