Kager

Marcipankage med appelsin og kakaosmørcreme

Denne skærekage passer perfekt ind i en hyggelig julestue. Indefra og ud er den fyldt med juleingredienser såsom appelsin og marcipan, der både giver skøn smag og konsistens.
af Camilla Biesbjerg Markussen 11.10.2022 Foto: Columbus Leth.
Marcipankage med smørcreme
6 personer

Marcipankage med appelsin

  • ½ usprøjtet appelsin
  • 150 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 150 g marcipan
  • 3 æg
  • 75 g hvedemel
  • 1 tsk. stødt kanel
  • ¼ tsk. salt
  • 1 lille brødform, 10 x 25 cm

Kakaosmørcreme

  • ½ usprøjtet appelsin
  • 50 g blødt smør
  • 150 g flormelis
  • 20 g kakao
  • 1 sprøjtepose med stjernetylle

Pynt

  • Evt. små chokoladekugler
  • Evt. spiseligt guldstøv

Marcipankage med appelsin og kakaosmørcreme

Marcipankage

  1. Tænd ovnen på 180°, og beklæd formen med bagepapir.

  2. Riv appelsinskallen fint, og pres saften.

  3. Pisk appelsinskal, appelsinsaft, smør, sukker, groftrevet marcipan, æg, mel, kanel og salt sammen med en elpisker.

  4. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter.

  5. Sæt formen på en bagerist, og lad kagen køle af i formen.

Kakaosmørcreme

  1. Pisk 3 spsk. appelsinsaft sammen med smør, flormelis og kakao i en skål med en elpisker ved lav hastighed et øjeblik og dernæst ved højeste hastighed, til cremen er let og luftig.

Pynt

  1. Fyld smørcremen i en sprøjtepose, og dekorér kagen med rosetter af cremen.

  2. Pynt evt. med chokoladekugler og guldstøv.

  3. Opbevar kagen i køleskabet, gerne 1 døgn, indtil den skal serveres.

TIP: Vil du lave flotte rosetter af smørcreme, skal du have fat i en sprøjtepose med en stjernetylle. Den kan fås i isenkramforretninger, og det kan godt betale sig at investere i god kvalitet, så den kan holde i mange år.