
Marcipankage med appelsin og kakaosmørcreme

Marcipankage med appelsin
- ½ usprøjtet appelsin
- 150 g blødt smør
- 150 g sukker
- 150 g marcipan
- 3 æg
- 75 g hvedemel
- 1 tsk. stødt kanel
- ¼ tsk. salt
- 1 lille brødform, 10 x 25 cm
Kakaosmørcreme
- ½ usprøjtet appelsin
- 50 g blødt smør
- 150 g flormelis
- 20 g kakao
- 1 sprøjtepose med stjernetylle
Pynt
- Evt. små chokoladekugler
- Evt. spiseligt guldstøv

Marcipankage med appelsin og kakaosmørcreme
Marcipankage
-
Tænd ovnen på 180°, og beklæd formen med bagepapir.
-
Riv appelsinskallen fint, og pres saften.
-
Pisk appelsinskal, appelsinsaft, smør, sukker, groftrevet marcipan, æg, mel, kanel og salt sammen med en elpisker.
-
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter.
-
Sæt formen på en bagerist, og lad kagen køle af i formen.
Kakaosmørcreme
-
Pisk 3 spsk. appelsinsaft sammen med smør, flormelis og kakao i en skål med en elpisker ved lav hastighed et øjeblik og dernæst ved højeste hastighed, til cremen er let og luftig.

Chokolademazariner med vaniljecreme og kirsebær
Pynt
-
Fyld smørcremen i en sprøjtepose, og dekorér kagen med rosetter af cremen.
-
Pynt evt. med chokoladekugler og guldstøv.
-
Opbevar kagen i køleskabet, gerne 1 døgn, indtil den skal serveres.
TIP: Vil du lave flotte rosetter af smørcreme, skal du have fat i en sprøjtepose med en stjernetylle. Den kan fås i isenkramforretninger, og det kan godt betale sig at investere i god kvalitet, så den kan holde i mange år.
