Nøddekage med glasur og saltede mandler

Antal: 
6 personer
Det skal du bruge: 
Nøddekage
75 g blødt smør
100 g rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
2 æg
200 g marcipan
50 g hvedemel
75 g hasselnødder
75 g valnødder
1 firkantet bageform, 20 x 20 cm
Glasur
200 g flormelis
3-4 spsk. pasteuriserede æggehvider
Pynt
50 g saltede mandler
25 g usaltede pistacienødder
1 spsk. frysetørrede hindbær

Sådan laver du nøddekage med glasur og saltede mandler:

  • Tænd ovnen på 175°.

  • Læg bagepapir i formen.

  • Pisk smør, rørsukker og vaniljesukker sammen med en elpisker.

  • Pisk 1 æg i ad gangen.

  • Riv marcipanen groft på et rivejern, og rør den i dejen sammen med hvedemel.

  • Blend hasselnødder og valnødder til groft nøddemel i en blender.

  • Vend nøddemelet i dejen.

  • Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter.

  • Stil formen til afkøling på en bagerist.

Glasur:

  • Rør flormelis og æggehvider sammen til en tyktflydende glasur, og smør det ud på kagen.

Pynt:

  • Hak mandler og pistacienødder, og drys dem over kagen sammen med frysetørrede bær.

  • Skær kanterne af kagen, og skær kagen ud i kvadratiske stykker.