Se også
Kager
Nøddekage med glasur og saltede mandler
Med både marcipan, hasselnødder og valnødder i dejen, er der garanteret julesmag i denne saftige kage med sød glasur.
af Camilla Biesbjerg Markussen
15.11.2021
Foto: Columbus Leth.
6 personer
Nøddekage
- 75 g blødt smør
- 100 g rørsukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 æg
- 200 g marcipan
- 50 g hvedemel
- 75 g hasselnødder
- 75 g valnødder
- 1 firkantet bageform, 20 x 20 cm
Glasur
- 200 g flormelis
- 3-4 spsk. pasteuriserede æggehvider
Pynt
- 50 g saltede mandler
- 25 g usaltede pistacienødder
- 1 spsk. frysetørrede hindbær
Sådan laver du nøddekage med glasur og saltede mandler:
-
Tænd ovnen på 175°.
-
Læg bagepapir i formen.
-
Pisk smør, rørsukker og vaniljesukker sammen med en elpisker.
-
Pisk 1 æg i ad gangen.
-
Riv marcipanen groft på et rivejern, og rør den i dejen sammen med hvedemel.
-
Blend hasselnødder og valnødder til groft nøddemel i en blender.
-
Vend nøddemelet i dejen.
-
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter.
-
Stil formen til afkøling på en bagerist.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Glasur:
-
Rør flormelis og æggehvider sammen til en tyktflydende glasur, og smør det ud på kagen.
Pynt:
-
Hak mandler og pistacienødder, og drys dem over kagen sammen med frysetørrede bær.
-
Skær kanterne af kagen, og skær kagen ud i kvadratiske stykker.
Se også