Kager

Marengslagkage med jordbær

Marengs er en sød favorit i dessertkøkkenet. I denne lækre opskrift er marengs forenet med friske jordbær i en lækker sommerklassiker.
af Marianne Liljenberg 28.05.2019 Foto: Pontus Ferneman.
6 personer

Bund

  • 4 æggehvider
  • 2 dl sukker
  • 3 dl Rice Krispies
  • 100 g hvid chokolade

Fyld

  • 5 dl piskefløde
  • 2 liter jordbær
  • Evt. krymmel

Denne marengslagkage med jordbær er perfekt til sommerens festligheder. Servér den for gæsterne på terrassen eller i udestuen, og nyd den søde forening af marengs og jordbær.

Sådan laver du marengslagkagen:

Bund:

  1. Pisk æggehvider stive, og tilsæt sukker lidt ad gangen, mens du pisker.
  2. Vend Rice Krispies i blandingen.
  3. Beklæd bageplader med bagepapir, og markér tre cirkler, Ø 20 cm, på bagepapiret. Hæld marengsen jævnt ud i cirklerne.
  4. Sæt pladerne ind i ovnen på 150° og sænk straks temperaturen til 125°. Bag i ovnen i ca. 1 time og 15 min.
  5. Sluk for ovnen, og åben lågen på klem. Lad marengsen tørre i eftervarmen.
  6. Smelt chokolade, hæld det ud på bunden, og lad det størkne.

Fyld:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  1. Pisk fløden til flødeskum.
  2. Læg bundene ovenpå hinanden med flødeskum og jordbær imellem hvert lag.
  3. Pynt med jordbær og evt. krymmel.

TIP: I stedet for at sætte bundene sammen til en lagkage, kan du lave tre seperate bunde, som du topper med flødeskum og bær.