Kager

Mazarinmuffins med æble og kardemomme

Find din indre konditor frem, fordyb dig i kagebagningen, og lad de lækre kageelementer af marcipan, æble og kardemomme gå op i en højere enhed i de her mazarinmuffins!
af Louisa Lorang. 28.02.2023 Foto: Rikke Westesen.
Mazarinmuffins med æble og kardemomme og drys af mandler og flormelis
18 stk

Ingredienser

  • 170 g smør
  • 1 æble
  • 2 spsk. rørsukker
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • 150 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 2 æg
  • 1 knivspids salt
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 håndfuld mandler eller mandelflager
  • Flormelis til drys
  • 18 minimuffinforme af papir

Sådan laver du mazarinmuffins med æble og kardemomme

  1. Tænd ovnen på 175°, og sæt minimuffinformene klar på en bageplade. Tag smør ud af køleskabet, så det bliver blødt.
  2. Skyl æblet, og skær det i små tern. Vend dem med rørsukker og kardemomme.
  3. Riv marcipan, og pisk marcipan sammen med sukker og 150 g smør i en anden skål med en elpisker. Tilsæt æg, salt og mel, og pisk det godt sammen.
  4. Smelt 20 g smør i en kasserolle, og brug det til at smøre minimuffinformene. Hæld dejen heri.
  5. Hak mandler groft. Fordel æbletern i minimuffinformene, og drys med mandler.
  6. Bag muffinsene i ovnen i ca. 20 minutter. Servér dem lune eller ved stuetemperatur med et drys sigtet flormelis på toppen.