Se også
Kager
Mazarinmuffins med æble og kardemomme
Find din indre konditor frem, fordyb dig i kagebagningen, og lad de lækre kageelementer af marcipan, æble og kardemomme gå op i en højere enhed i de her mazarinmuffins!
af Louisa Lorang.
28.02.2023
Foto: Rikke Westesen.
18 stk
Ingredienser
- 170 g smør
- 1 æble
- 2 spsk. rørsukker
- 2 tsk. stødt kardemomme
- 150 g marcipan
- 150 g sukker
- 2 æg
- 1 knivspids salt
- 2 spsk. hvedemel
- 1 håndfuld mandler eller mandelflager
- Flormelis til drys
- 18 minimuffinforme af papir
Sådan laver du mazarinmuffins med æble og kardemomme
- Tænd ovnen på 175°, og sæt minimuffinformene klar på en bageplade. Tag smør ud af køleskabet, så det bliver blødt.
- Skyl æblet, og skær det i små tern. Vend dem med rørsukker og kardemomme.
- Riv marcipan, og pisk marcipan sammen med sukker og 150 g smør i en anden skål med en elpisker. Tilsæt æg, salt og mel, og pisk det godt sammen.
- Smelt 20 g smør i en kasserolle, og brug det til at smøre minimuffinformene. Hæld dejen heri.
- Hak mandler groft. Fordel æbletern i minimuffinformene, og drys med mandler.
- Bag muffinsene i ovnen i ca. 20 minutter. Servér dem lune eller ved stuetemperatur med et drys sigtet flormelis på toppen.