Kager

Muffins med ribs og hvid chokolade

Findes der noget bedre end kage og sommerbær i én og samme mundfuld? Lad syrlige ribs gemme sig i en blød dej, og glæd dig selv og dine nærmeste med svampede, lune muffins.
Tekst: Gitte Heidi Rasmussen. 25.03.2023 Foto: Stine Christiansen.
Muffins med ribs og hvid chokolade
12 stk

Ingredienser

  • 100 g marcipan
  • 100 g blødt smør
  • 225 g rørsukker
  • 2 æg
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. græsk yoghurt 10 %
  • ½ dl piskefløde
  • 1 tsk. bagepulver
  • 225 g hvedemel
  • 200 g ribs
  • 1 spsk. hvedemel
  • 75 g hvid chokolade
  • Evt. lidt flormelis
  • 12 muffinforme

Muffins med ribs og hvid chokolade

  1. Tænd ovnen på 185° varmluft.
  2. Riv marcipanen, og rør den sammen med smør og sukker i en skål, til konsistensen er blød og cremet.
  3. Rør 1 æg i marcipanblandingen ad gangen, og tilsæt herefter vaniljesukker, yoghurt og fløde. Rør det hele godt sammen.
  4. Tilsæt bagepulver og mel, og rør, til dejen er jævn og ensartet.
  5. Skyl og tør ribs, og vend dem med lidt hvedemel i en skål. Hak chokoladen groft. Vend chokolade og ribs i dejen.
  6. Fordel dejen i muffinforme, og bag muffinsene i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist.
  7. Drys evt. muffinsene med lidt flormelis, og servér straks.