Se også
Kager
Muffins med ribs og hvid chokolade
Findes der noget bedre end kage og sommerbær i én og samme mundfuld? Lad syrlige ribs gemme sig i en blød dej, og glæd dig selv og dine nærmeste med svampede, lune muffins.
Tekst: Gitte Heidi Rasmussen.
25.03.2023
Foto: Stine Christiansen.
12 stk
Ingredienser
- 100 g marcipan
- 100 g blødt smør
- 225 g rørsukker
- 2 æg
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1 spsk. græsk yoghurt 10 %
- ½ dl piskefløde
- 1 tsk. bagepulver
- 225 g hvedemel
- 200 g ribs
- 1 spsk. hvedemel
- 75 g hvid chokolade
- Evt. lidt flormelis
- 12 muffinforme
Muffins med ribs og hvid chokolade
- Tænd ovnen på 185° varmluft.
- Riv marcipanen, og rør den sammen med smør og sukker i en skål, til konsistensen er blød og cremet.
- Rør 1 æg i marcipanblandingen ad gangen, og tilsæt herefter vaniljesukker, yoghurt og fløde. Rør det hele godt sammen.
- Tilsæt bagepulver og mel, og rør, til dejen er jævn og ensartet.
- Skyl og tør ribs, og vend dem med lidt hvedemel i en skål. Hak chokoladen groft. Vend chokolade og ribs i dejen.
- Fordel dejen i muffinforme, og bag muffinsene i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist.
- Drys evt. muffinsene med lidt flormelis, og servér straks.