Nem nøddetærte til eftermiddagskaffen

Det skal du bruge: 
Tærtebund
100 g mel
60 g blødt smør
100 g sukker
2 spsk mælk
Rund springform på 22 cm
Nøddefyld
300 g blandede nødder (hasselnødder, valnødder og mandler)
100 g brun farin
2 æg
3 dl fløde

Får du uventet besøg, er det sjældent hjemmebag, der står i første række. Men med få ingredienser kan du hurtigt fremtrylle den lækreste nøddetærte af efterårets skønne nødder. Nødder smager fantastisk, når de er blandede – og denne fine kage med blandede nødder er ingen undtagelse.

Prøv også opskriften: Æblekage med ricotta og nødder

Server din nøddetærte med flødeskum eller græsk yoghurt suppleret af en god kop kaffe eller en varm kop te. Du får opskriften herunder!

Læs også: Lav din egen nøddekaramel

Sådan laver du nøddetærte

  • Bland mel, blødt smør, sukker og mælk i en skål, og saml det til en jævn dej. Stil dejen i køleskabet i ca. ½ time.
  • Hak nødderne groft, og bland dem med den brune farin.
  • Tag dejen ud af køleskabet, og brug fingrene til at presse den rundt i springformen. Kom nøddeblandingen i. Rør æg og fløde sammen, og hæld den over nødderne.
  • Bag kagen i en forvarmet ovn på 185° i ca. 45 minutter, til æggemassen er stivnet og gylden på toppen.

Læs også: Server en kagebrunch for dine gæster

Pynt dine kager - find inspiration i gallriet her: