Kager
Kager
Nem nøddetærte til eftermiddagskaffen
Brug efterårets knasende nødder til at lave en sprød nøddetærte. Her får du opskriften på en nøddetærte med hasselnødder, valnødder og mandler.
af Pia Buusmann og Line Sølvhøj Johansson
17.10.2014
Foto: Jes Buusmann.
Tærtebund
- 100 g mel
- 60 g blødt smør
- 100 g sukker
- 2 spsk mælk
- Rund springform på 22 cm
Nøddefyld
- 300 g blandede nødder (hasselnødder, valnødder og mandler)
- 100 g brun farin
- 2 æg
- 3 dl fløde
Får du uventet besøg, er det sjældent hjemmebag, der står i første række. Men med få ingredienser kan du hurtigt fremtrylle den lækreste nøddetærte af efterårets skønne nødder. Nødder smager fantastisk, når de er blandede – og denne fine kage med blandede nødder er ingen undtagelse.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Prøv også opskriften: Æblekage med ricotta og nødder
Server din nøddetærte med flødeskum eller græsk yoghurt suppleret af en god kop kaffe eller en varm kop te. Du får opskriften herunder!
Læs også: Lav din egen nøddekaramel
Sådan laver du nøddetærte
- Bland mel, blødt smør, sukker og mælk i en skål, og saml det til en jævn dej. Stil dejen i køleskabet i ca. ½ time.
- Hak nødderne groft, og bland dem med den brune farin.
- Tag dejen ud af køleskabet, og brug fingrene til at presse den rundt i springformen. Kom nøddeblandingen i. Rør æg og fløde sammen, og hæld den over nødderne.
- Bag kagen i en forvarmet ovn på 185° i ca. 45 minutter, til æggemassen er stivnet og gylden på toppen.
Læs også: Server en kagebrunch for dine gæster
Pynt dine kager - find inspiration i gallriet her: