Får du uventet besøg, er det sjældent hjemmebag, der står i første række. Men med få ingredienser kan du hurtigt fremtrylle den lækreste nøddetærte af efterårets skønne nødder. Nødder smager fantastisk, når de er blandede – og denne fine kage med blandede nødder er ingen undtagelse.
Prøv også opskriften: Æblekage med ricotta og nødder
Server din nøddetærte med flødeskum eller græsk yoghurt suppleret af en god kop kaffe eller en varm kop te. Du får opskriften herunder!
Det skal du bruge til nøddetærte:
Til tærtebunden:
100 g mel
60 g blødt smør
100 g sukker
2 spsk mælk
Rund springform på 22 cm
Nøddefyld til tærten:
300 g blandede nødder (hasselnødder, valnødder og mandler)
100 g brun farin
2 æg
3 dl fløde
Læs også: Lav din egen nøddekaramel
Sådan laver du nøddetærte:
- Bland mel, blødt smør, sukker og mælk i en skål, og saml det til en jævn dej. Stil dejen i køleskabet i ca. ½ time.
- Hak nødderne groft, og bland dem med den brune farin.
- Tag dejen ud af køleskabet, og brug fingrene til at presse den rundt i springformen. Kom nøddeblandingen i. Rør æg og fløde sammen, og hæld den over nødderne.
- Bag kagen i en forvarmet ovn på 185° i ca. 45 minutter, til æggemassen er stivnet og gylden på toppen.
Læs også: Server en kagebrunch for dine gæster
Pynt dine kager - find inspiration i gallriet her: