Kager
Kager
Æblekage med ricotta og nødder
En æblekage med nødder er altid et smagshit, og denne variant med ricotta er ekstra luftig. Få den nemme opskrift på æblekage lige her.
af Marie Melchior
19.10.2012
Foto: Betina Hastoft
En æblekage vil hitte på ethvert kaffebord - og denne æblekage er ingen undtagelse. Vi kender og elsker alle den klassiske gammeldags æblekage med rasp, flødeskum og ribsgelé. Men denne bagte æblekage med ricotta må du ikke snyde sig selv for. Det er en utroligt lækker bagt æblekage, og ricottaen i denne æblekage gør den dejligt blød og luftig.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Når efteråret bliver mørkere og koldere, og du har samlet dine sidste æbler op ude i haven, er denne æblekage skøn at lune sig på sammen med en dejlig varm kop te.
Opskrift på æblekage med nødder
3 æg60 g sukker1 spsk vaniljesukker75 g hvedemel50 g fuldkornshvedemel3 tsk bagepulver60 g hasselnøddemel (fint blendede hasselnødder)80 g smør150 g ricotta3 æbler1 tsk kanel2 spsk lyst rørsukkerPrøv også opskriften på cookies med tranebær.
Sådan laver du æblekage
- Pisk æg med sukker og vaniljesukker, til det er lyst og cremet. Tilsæt de 2 slags mel, bagepulver og hasselnøddemel. Smelt smørret. Pisk det smeltede smør og ricotta i dejen. Hæld dejen i en smurt springform (22 cm i diameter).
- Skær æblerne i tynde både, og fordel dem på toppen af kagen. Bland kanel og rørsukker, og drys det over din æblekage.
- Bag din æblekage i 30 minutter på 180°. Afkøl den nybagte æblekage, før den tages ud af formen
- Server evt. den lune æblekage med flødeskum. Eller du kan servere din æblekage med en god vaniljeis.
Vild med æblekage - prøv også æblekage med vindruer og pinjekerner!