Æblekager med nødder og ricotta
Kager

Æblekage med ricotta og nødder

af Marie Melchior 19.10.2012
Foto: Betina Hastoft
En æblekage med nødder er altid et smagshit, og denne variant med ricotta er ekstra luftig. Få den nemme opskrift på æblekage lige her.

En æblekage vil hitte på ethvert kaffebord - og denne æblekage er ingen undtagelse. Vi kender og elsker alle den klassiske gammeldags æblekage med rasp, flødeskum og ribsgelé. Men denne bagte æblekage med ricotta må du ikke snyde sig selv for. Det er en utroligt lækker bagt æblekage, og ricottaen i denne æblekage gør den dejligt blød og luftig.

Når efteråret bliver mørkere og koldere, og du har samlet dine sidste æbler op ude i haven, er denne æblekage skøn at lune sig på sammen med en dejlig varm kop te.

Opskrift på æblekage med nødder

3 æg 60 g sukker 1 spsk vaniljesukker 75 g hvedemel 50 g fuldkornshvedemel 3 tsk bagepulver 60 g hasselnøddemel (fint blendede hasselnødder) 80 g smør 150 g ricotta 3 æbler 1 tsk kanel 2 spsk lyst rørsukker

Prøv også opskriften på cookies med tranebær.

Sådan laver du æblekage

  1. Pisk æg med sukker og vaniljesukker, til det er lyst og cremet. Tilsæt de 2 slags mel, bagepulver og hasselnøddemel. Smelt smørret. Pisk det smeltede smør og ricotta i dejen. Hæld dejen i en smurt springform (22 cm i diameter).
  2. Skær æblerne i tynde både, og fordel dem på toppen af kagen. Bland kanel og rørsukker, og drys det over din æblekage.
  3. Bag din æblekage i 30 minutter på 180°. Afkøl den nybagte æblekage, før den tages ud af formen
  4. Server evt. den lune æblekage med flødeskum. Eller du kan servere din æblekage med en god vaniljeis.

Vild med æblekage - prøv også æblekage med vindruer og pinjekerner!