Kage med squash og pekannødder
Kager

Squashkage med pekannødder og frosting

af Camilla Biesbjerg Markussen 18.10.2021
Foto: Betina Hastoft og Stine Christiansen.
Denne squashkage er fuld af saft og kraft fra grøntsager og nødder, men den smager også sødt og syndigt. Få den lækre opskrift her!
12 personer

Squashkage

  • 2 æg
  • 200 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 125 ml solsikkeolie
  • 130 g hvedemel
  • 1 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. natron
  • ½ tsk. bagepulver
  • 150 g squash
  • 100 g gulerødder
  • 75 g pekannødder
  • 30 g havregryn
  • 1 bageform, 28 x 18 cm

Frosting

  • 50 g blødt smør
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 75 g flormelis
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. fintrevet citronskal
  • 150 g flødeost naturel
  • 25 g pekannødder

Sådan laver du squashkage med pekannødder og frosting:

  1. Tænd ovnen på 175°.

  2. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og olie sammen i en skål med en elpisker.

  3. Sigt mel, kanel, salt, natron og bagepulver i dejen.

  4. Skyl squash, og skræl gulerødder. Riv begge dele groft.

  5. Hak pekannødder groft.

  6. Rør grøntsager, pekannødder og havregryn i dejen.

  7. Fordel dejen i bageformen, og bag kagen i ovnen i 30 minutter.

  8. Lad kagen afkøle.

Frosting:

  1. Pisk smør luftigt i ca. 3 minutter med en elpisker.

  2. Tilsæt vaniljesukker, flormelis, citronsaft og citronskal.

  3. Pisk herefter flødeost i.

  4. Fyld frostingen i en sprøjtepose.

  5. Skær kagen i 12 stykker, dekorér dem med frosting, og pynt med pekannødder.