Nogle kager går bare aldrig rigtig af mode. Her får du en klassiker i en nyfortolkning, der minder om biscotti, den lille italienske småkage med mandler. Kagen er lidt hård og tør i konsistensen og altså perfekt til at dyppe i kaffen eller en god kop te.
Inspiration: Det perfekte kagebord
Det skal du bruge til kaffebrød:
(20 stk.)
- 250 g hvedemel
- 1 tsk hjortetaksalt
- 150 g smør
- 100 g sukker
- 50 g hakkede mandler
- 1 æg
Prøv også: De bedste kanelsnegle
Sådan laver du kaffebrød:
- Tænd ovnen på 180°.
- Bland hvedemel og hjortetaksalt sammen. Smelt smørret, og rør det med sukker.
- Tilsæt melblandingen, de hakkede mandler og æg. Ælt til en fast dej. Form til aflange stænger, der er ca. 4 cm brede og 2 cm høje – de skal være lidt flade.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 15 minutter.
- Skær herefter kaffebrødene i mindre stykker, og tør dem i ovnen ved 170° med skærefladen opad. Det tager ca. 8 minutter. Server til en god stærk kop kaffe.
Flere søde sager: Kagebrunch