Kager
Kager
Pandekageroulade med flødeskum og friske bær
Svenskerne har virkelig fat i noget med deres pandekageroulader – mums, hvor er det bare lækkert! Top med flødeskum og bær, og voilá: Verdens bedste dessert.
af Sanna Kekäläinen og Johanna Vanamo
23.08.2017
Foto: Fabian Björk.
Pandekager er omtrent noget af det lækreste, der findes, så hvorfor nøjes med at lave de små? Glem syltetøj og sukker, og rul i stedet din kæmpepandekage sammen til en roulade med hindbærflødeskum. Du bliver ikke skuffet!
Prøv også: Ovnpandekage med brombær
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Det skal du bruge til din pandekageroulade:
Ca. 12 personer
- 75 g smør
- 7 dl mælk
- 1 dl kaffefløde
- 2 store æg
- 1½ dl sukker
- 1 spsk. vaniljesukker
- 4 dl mel
- 1 spsk. kardemomme
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. bagepulver
Desuden:
- 2 dl piskefløde
- Lidt flormelis
- 2 dl hindbærmarmelade
- Bær, fx hindbær og jordbær
Vild med roulade? Prøv også: Roulade med pære og hvid chokolade
Sådan laver du din pandekageroulade:
- Tænd ovnen på 200°.
- Smelt smørret.
- Hæld mælk og fløde i en skål, og pisk æggene i.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, og stil dejen i køleskabet i 15-30 minutter.
- Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir.
- Bag pandekagen i ovnen i ca. 35 minutter. Lad den køle af.
- Pisk fløde og flormelis til sød skum.
- Smør flødeskum og marmelade på pandekagen, og rul den sammen. Skær den i skiver, og servér med friske bær og evt. mere flødeskum eller vaniljeis til.
Læs også: Hvad er biodynamisk landbrug?