
Små formkager med rabarber

Det skal du bruge:
- 500 g rabarber
- 75 g sukker
- 2 spsk. vand
- 1 vanilje-stang
- 175 g smør + lidt til formene
- 150 g mandelmel
- 320 g flormelis
- 150 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 5 æggehvider
- 1 tsk. usprøjtet citronskal
- 1 spsk. sukker til drys
- 6 små, aflange kageforme, ca. 6 x 10 cm
Sådan laver du små formkager med rabarber:
-
Tænd ovnen på 200°.
-
Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 8 cm. Læg dem i et ovnfast fad sammen med sukker, vand og flækket vaniljestang.
-
Bag dem i ovnen i 15-18 minutter.
-
Afkøl og gem lagen til servering.
-
Smelt smørret i en tykbundet gryde i ca. 2-3 minutter, til det bruner.
-
Hæld smørret i en skål. Bland mandelmel, flormelis, hvedemel og bagepulver i en anden skål.
-
Lav en fordybning i midten, og hæld æggehviderne i fordybningen sammen med det brunede smør og fintrevet citronskal. Pisk det hele godt sammen.
-
Smør formene, læg evt. bagepapir i, og fyld dejen i formene.
-
Læg 2-3 stykker bagt rabarber oven på hver portion dej, og drys sukker over.
-
Bag kagerne i ovnen ved 180° i 30-35 minutter.
-
Brug en kniv til at løsne kagerne i kanterne, lige når de er kommet ud af ovnen.
-
Afkøl kagerne helt på en bagerist. Servér med resten af rabarberne og lagen til.
Formkager med rabarber - den bedste opskrift
De små, søde formkager er nemme at bage og passer perfekt i picnickurven eller som et sødt punktum i madpakken. Du kan fryse kagerne ned og tø dem op, når sukkertrangen melder sig - så kan du også forlænge rabarbersæsonen!
