Små formkager med rabarber

Antal: 
6 styk
Det skal du bruge: 
500 g rabarber
75 g sukker
2 spsk. vand
1 vanilje-stang
175 g smør + lidt til formene
150 g mandelmel
320 g flormelis
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
5 æggehvider
1 tsk. usprøjtet citronskal
1 spsk. sukker til drys
6 små, aflange kageforme, ca. 6 x 10 cm

Sådan bager du små formkager med rabarber

  • Tænd ovnen på 200°.
  • Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 8 cm. Læg dem i et ovnfast fad sammen med sukker, vand og flækket vaniljestang.

  • Bag dem i ovnen i 15-18 minutter.
  • Afkøl og gem lagen til servering.
  • Smelt smørret i en tykbundet gryde i ca. 2-3 minutter, til det bruner.
  • Hæld smørret i en skål. Bland mandelmel, flormelis, hvedemel og bagepulver i en anden skål.

  • Lav en fordybning i midten, og hæld æggehviderne i fordybningen sammen med det brunede smør og fintrevet citronskal. Pisk det hele godt sammen.
  • Smør formene, læg evt. bagepapir i, og fyld dejen i formene.
  • Læg 2-3 stykker bagt rabarber oven på hver portion dej, og drys sukker over.
  • Bag kagerne i ovnen ved 180° i 30-35 minutter.
  • Brug en kniv til at løsne kagerne i kanterne, lige når de er kommet ud af ovnen.
  • Afkøl kagerne helt på en bagerist. Servér med resten af rabarberne og lagen til.