Se også
Kager
Sommer-roulade med rabarber
Sommerens rabarber er fantastiske i en roulade, hvor de giver det søde et godt modspil. Top med flødeskum, friske jordbær og lidt sukker.
af Pia Buusmann
14.02.2021
Foto: Jes Buusmann.
6 personer
Fyld
- 500 g friske rabarber (tag 1 stilk fra til pynt)
- 1½ dl vand
- 1½ spsk sukker
Rouladebund
- 3 æg
- 200 g sukker
- 2 tsk bagepulver
- ½ dl piskefløde
- 100 g hvedemel
- 30 g grofthakkede mandler
Tilbehør
- Lidt sukker
- Flødeskum
- Jordbær
Glem alt om tør og kedelig købe-roulade, og lav i stedet din egen, som smager af sol og sommer. De lidt syrlige rabarber er rigtig gode sammen med den søde kagebund. Rabarber er i sæson længe, og måske er du så heldig selv at have dem i haven. Så er det bare om at få dem brugt i den her skønne roulade, som både pynter på kagebordet og smager fantastisk.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan laver du sommer-roulade:
- Fyld: Skyl rabarberne, og skær dem i stykker på 1 cm. Kom dem i en gryde med vand og sukker.
- Kog rabarberne i ca. 4-5 minutter, til de er møre. Mos derefter rabarberne let med en gaffel, og lad dem afkøle.
- Bund: Pisk æg og sukker sammen, og rør bagepulver og fløde i. Vend derefter melet forsigtigt sammen med æggemassen.
- Fold et stykke bagepapir, så det måler 30 x 40 cm og har høje skarpe kanter hele vejen rundt, så dejen ikke løber over under bagningen. Fordel dejen i et jævnt lag hen over bagepapiret.
- Bag bunden i ovnen på 200° i ca. 6 minutter, til den er gylden. Tag bunden ud, og læg den på et stykke bagepapir drysset med sukker.
- Vend den bagte bund ud på bagepapiret med sukker, og træk forsigtigt det øverste bagepapir af. Fordel så rabarberfyldet hen over bunden, og drys med de hakkede mandler.
- Rul nu rouladen stramt sammen om fyldet. Pak derefter rouladen ind i et stykke madfilm, og sno enderne på filmen, så rouladen ligger stramt. Kom rouladen i køleskabet, og lad den ligge et par timer, til den sætter sig.
- Tilbehør: Skær rabarberen, der er tilovers, i tynde strimler. Kom dem i et ildfast fad, drys dem med lidt sukker, og bag dem i ovnen på 200° i 4-5 minutter.
- Server dem til rouladen sammen med flødeskum og jordbær.
Se også