Sommer-roulade med rabarber

Antal: 
6-8 personer
Det skal du bruge: 
Fyld
500 g friske rabarber (tag 1 stilk fra til pynt)
1½ dl vand
1½ spsk sukker
Rouladebund
3 æg
200 g sukker
2 tsk bagepulver
½ dl piskefløde
100 g hvedemel
30 g grofthakkede mandler
Tilbehør
Lidt sukker
Flødeskum
Jordbær
Glem alt om tør og kedelig købe-roulade, og lav i stedet din egen, som smager af sol og sommer. De lidt syrlige rabarber er rigtig gode sammen med den søde kagebund. Rabarber er i sæson længe, og måske er du så heldig selv at have dem i haven. Så er det bare om at få dem brugt i den her skønne roulade, som både pynter på kagebordet og smager fantastisk.
 

Sådan laver du sommer-roulade:

Fyld:

  1. Skyl rabarberne, og skær dem i stykker på 1 cm. Kom dem i en gryde med vand og sukker.
  2. Kog rabarberne i ca. 4-5 minutter, til de er møre. Mos derefter rabarberne let med en gaffel, og lad dem afkøle. 

Bund: 

  1. Pisk æg og sukker sammen, og rør bagepulver og fløde i. Vend derefter melet forsigtigt sammen med æggemassen. 
  2. Fold et stykke bagepapir, så det måler 30 x 40 cm og har høje skarpe kanter hele vejen rundt, så dejen ikke løber over under bagningen. Fordel dejen i et jævnt lag hen over bagepapiret.
  3. Bag bunden i ovnen på 200° i ca. 6 minutter, til den er gylden. Tag bunden ud, og læg den på et stykke bagepapir drysset med sukker.
  4. Vend den bagte bund ud på bagepapiret med sukker, og træk forsigtigt det øverste bagepapir af. Fordel så rabarberfyldet hen over bunden, og drys med de hakkede mandler.
  5. Rul nu rouladen stramt sammen om fyldet. Pak derefter rouladen ind i et stykke madfilm, og sno enderne på filmen, så rouladen ligger stramt. Kom rouladen i køleskabet, og lad den ligge et par timer, til den sætter sig.

Tilbehør:

  1. Skær rabarberen, der er tilovers, i tynde strimler. Kom dem i et ildfast fad, drys dem med lidt sukker, og bag dem i ovnen på 200° i 4-5 minutter.
  2. Server dem til rouladen sammen med flødeskum og jordbær.

Prøv også: Roulade med grape, appelsin og hvid chokolade