Se også
Kager
Svampet chokoladekage med nøddekarameltopping
Fyld en springform med den lækreste, svampede chokoladekage med karamelliseret topping af fudge, hasselnødde- og mandelflager – du får den nemme opskrift her!
af Gitte Heidi Rasmussen.
22.05.2023
Foto: Columbus Leth.
12 personer
Ingredienser
- 110 g mørk chokolade
- 150 g smør
- 1 spsk. rent kakaopulver
- 1 vaniljestang
- 200 g sukker
- 125 g marcipan
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 1½ tsk. bagepulver
- ½ dl mælk
- 1 springform, 25 cm i diameter
Nøddekarameltopping
- 75 g smør
- 125 g brun farin
- ¾ dl lys sirup
- 4 cl piskefløde
- 40 g hasselnøddeflager
- 40 g mandelflager
- 75 g karamelfudge i små tern, f.eks. fra mærket Odense
Sådan laver du chokoladekage med nøddekarameltopping
- Tænd ovnen på 170° varmluft. Hak chokoladen groft.
- Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Rør chokoladen i, til den er helt smeltet. Tilsæt kakaopulver, og rør det godt sammen.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk sukker, vaniljekorn og æg sammen til en luftig æggemasse i en skål med en elpisker.
- Riv marcipanen i, og pisk det hele godt sammen, til dejen har en luftig og cremet konsistens.
- Sigt mel og bagepulver i dejen, og rør mælk og chokoladesmørblandingen i.
- Fordel dejen i en smurt springform. Bag dejen i ovnen i ca. 30 minutter.
Nøddekarameltopping
- Skru ovn-varmen op til 200° varmluft. Bring smør, brun farin, sirup og fløde langsomt i kog i en gryde under omrøring.
- Tag gryden af varmen, og rør hasselnødde- og mandelflager i.
- Tilsæt fudge, og rør karamelmassen godt sammen. Fordel den over kagen i et jævnt lag, og bag kagen i yderligere 10 minutter, til toppingen er karamelliseret. Lad kagen afkøle i formen.