Se også
Kager
Muffins med rabarberkompot og mascarponecreme
Lav disse lækre muffins med frisk rabarberkompot, blød mascarponecreme og et drys af hvid chokolade i en himmelsk kombination af sødme og syrlighed i hver bid!
af Gitte Heidi Rasmussen.
17.05.2023
Foto: Columbus Leth.
12 stk
Ingredienser
- 100 g marcipan
- 100 g smør
- 150 g rørsukker
- 2 æg
- 1 spsk. vaniljesukker
- ½ dl piskefløde
- 1 tsk. bagepulver
- 225 g hvedemel
- 100 g hvid chokolade
- 12 muffinforme
Rabarberkompot
- 200 g rabarber
- ½ vaniljestang
- 75 g sukker
Mascarponecreme
- 250 g mascarpone
- 2 dl piskefløde
- ½ vaniljestang
- ½ dl flormelis
- 1 sprøjtepose med stjernetylle
Pynt
- 50 g hvid chokolade
Sådan laver du muffins med rabarberkompot og mascarponecreme
- Tænd ovnen på 185° varmluft. Riv marcipan groft på et rivejern.
- Rør smør, sukker og marcipan sammen til en cremet masse i en skål.
- Rør æg i, 1 ad gangen, og rør dejen let og luftig. Rør vaniljesukker og fløde i.
- Bland mel og bagepulver i en anden skål, og sigt det i dejen. Vend dejen godt sammen.
- Hak chokoladen, og smelt den over vandbad eller i mikroovnen. Vend den smeltede chokolade i dejen, og fordel dejen i muffinformene.
- Bag dine muffins i ovnen i ca. 25 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
Rabarberkompot
- Rens rabarber, og skær dem i små stykker.
- Bring rabarber, vaniljestang og sukker langsomt i kog i en gryde, og lad det simre, til rabarberne er godt møre.
- Lav et lille hul i midten af hver muffin med et kuglejern eller en skarp kniv, og fyld rabarberkompot i enten med en ske eller sprøjtepose.
Mascarponecreme
- Pisk mascarpone og fløde sammen til en luftig creme med en elpisker.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Sigt flormelis og vaniljekorn i mascarponeblandingen, og rør det godt sammen.
- Fyld mascarponecremen i sprøjteposen, og fordel den på toppen af hver muffin.
- Høvl hvid chokolade i spåner med en tyndskræller, og drys dem over mascarponecremen lige før servering.