Kager

Sveskestang med cognac

Lad sprød butterdej omkranse sødt sveskefyld med cognac, og top med knasende hasselnødder og perlesukker. Sveskestangen serveres med flødeskum og passer perfekt til kaffen!
Opskrift: Louisa Lorang. Foto: Rikke Westesen 19.10.2023
Sveskestang med cognac
6 personer

Ingredienser

  • 275 g butterdej (firkantet rulle)
  • 1 æg
  • 2 spsk. koldt vand
  • 50 g hasselnøddekerner
  • 1 spsk. perlesukker

Sveskefyld

  • 400 g svesker
  • 2 spsk. vand
  • 2 spsk. cognac
  • 100 g sukker

Til servering

  • Flødeskum

Sveskestang med cognac

Sveskefyld

  1. Klip eller skær sveskerne i mindre stykker, og hæld dem i en gryde med vand, cognac og sukker. ¨
  2. Kog blandingen i ca. 6-8 minutter, eller til sveskerne er helt bløde og møre. Rør i det løbende, så det ikke brænder fast. Lad fyldet køle let.

Stang

  1. Tænd ovnen på 175° almindelig ovn.
  2. Fold butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Klip ca. 2 cm bredde strimler i hver side, men blot 1/3 ind, så der er plads til fyldet.
  3. Smør sveskefyldet på med en dejskraber, og fold siderne over hinanden i et fletmønster. Sørg for, at stangen er lukket godt i begge ender.
  4. Pisk ægget med vand, og pensl stangen grundigt. Hak hasselnødderne groft, og drys stangen med sukker og nødder.
  5. Bag sveskestangen i den varme ovn i ca. 30 minutter, eller til den er gylden.
  6. Servér den lun eller ved stuetemperatur med koldt, pisket flødeskum til.