HAVE
Bede & græsplæne
Drivhus & orangeri
Terrasse & altan
Kompost & gødning
Hæk & hegn
Frugter & bær
Havetips
Dyr & insekter
Træer & buske
Krydderurter
Havekalender
Ukrudt
Blomster & planter
Køkkenhave
Haveindretning
OPSKRIFTER
Forretter
Småkager & cookies
Brød & boller
Aftensmad
Desserter
Drinks & cocktails
Salat
Kager
Juice & saft
Tilbehør
Konfekt
Tips & tricks
DIY
Buketter & kranse
Skønhed & velvære
Højtider & mærkedage
DIY-projekter
Strik & hækling
BOLIG
Boligreportage
Indretning & trends
Tips & tricks
Stueplanter
VIDEO
OM
Abonnement
Nyt ISABELLAS
Annoncører
Om os
Kontakt
Nyhedsbrev
Prøv magasinet
Kager
Sveskestang med cognac
Lad sprød butterdej omkranse sødt sveskefyld med cognac, og top med knasende hasselnødder og perlesukker. Sveskestangen serveres med flødeskum og passer perfekt til kaffen!
Opskrift: Louisa Lorang. Foto: Rikke Westesen
19.10.2023
6 personer
Ingredienser
275 g butterdej (firkantet rulle)
1 æg
2 spsk. koldt vand
50 g hasselnøddekerner
1 spsk. perlesukker
Sveskefyld
400 g svesker
2 spsk. vand
2 spsk. cognac
100 g sukker
Til servering
Flødeskum
Sveskestang med cognac
Sveskefyld
Klip eller skær sveskerne i mindre stykker, og hæld dem i en gryde med vand, cognac og sukker. ¨
Kog blandingen i ca. 6-8 minutter, eller til sveskerne er helt bløde og møre. Rør i det løbende, så det ikke brænder fast. Lad fyldet køle let.
Stang
Tænd ovnen på 175° almindelig ovn.
Fold butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Klip ca. 2 cm bredde strimler i hver side, men blot 1/3 ind, så der er plads til fyldet.
Smør sveskefyldet på med en dejskraber, og fold siderne over hinanden i et fletmønster. Sørg for, at stangen er lukket godt i begge ender.
Pisk ægget med vand, og pensl stangen grundigt. Hak hasselnødderne groft, og drys stangen med sukker og nødder.
Bag sveskestangen i den varme ovn i ca. 30 minutter, eller til den er gylden.
Servér den lun eller ved stuetemperatur med koldt, pisket flødeskum til.
Se også
Pæretærte med karamelskum
Se også
Napoleonskager med lemoncurd og blåbær
kringle
Andre lækre opskrifter
Kager
Smuk moussekage med rabarber
Kager
Marengslagkage med solbær
Kager
Ricottakage med rabarber og brændt marengs
Kager
Fastelavnsboller med æblekompot og saltkaramel
ISABELLAS ANBEFALER
Mad
10 råvarer du skal spise i juni
Havetips
Juni i haven
Dyr og insekter
5 tips til at slippe af med myrer i hjemmet
Desserter
9 udsøgte opskrifter med hyldeblomst
Mest læste
Kager
Marengsdrøm med rabarberskum
Tilbehør
10 retter med nye kartofler
Sommer-DIY
Så nemt kan du hækle din egen bøllehat
Mad
10 råvarer du skal spise i juni
Kager
16 fantastiske opskrifter med rabarber
Sponsoreret indhold