Se også
Kager
Sveskestang med cognac
Lad sprød butterdej omkranse sødt sveskefyld med cognac, og top med knasende hasselnødder og perlesukker. Sveskestangen serveres med flødeskum og passer perfekt til kaffen!
Opskrift: Louisa Lorang. Foto: Rikke Westesen
19.10.2023
6 personer
Ingredienser
- 275 g butterdej (firkantet rulle)
- 1 æg
- 2 spsk. koldt vand
- 50 g hasselnøddekerner
- 1 spsk. perlesukker
Sveskefyld
- 400 g svesker
- 2 spsk. vand
- 2 spsk. cognac
- 100 g sukker
Til servering
- Flødeskum
Sveskestang med cognac
Sveskefyld
- Klip eller skær sveskerne i mindre stykker, og hæld dem i en gryde med vand, cognac og sukker. ¨
- Kog blandingen i ca. 6-8 minutter, eller til sveskerne er helt bløde og møre. Rør i det løbende, så det ikke brænder fast. Lad fyldet køle let.
Stang
- Tænd ovnen på 175° almindelig ovn.
- Fold butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Klip ca. 2 cm bredde strimler i hver side, men blot 1/3 ind, så der er plads til fyldet.
- Smør sveskefyldet på med en dejskraber, og fold siderne over hinanden i et fletmønster. Sørg for, at stangen er lukket godt i begge ender.
- Pisk ægget med vand, og pensl stangen grundigt. Hak hasselnødderne groft, og drys stangen med sukker og nødder.
- Bag sveskestangen i den varme ovn i ca. 30 minutter, eller til den er gylden.
- Servér den lun eller ved stuetemperatur med koldt, pisket flødeskum til.