Se også
Kager
Tærte med chokoladekaramel og hindbær
En god tærte er prikken over i’et til eftermiddags- eller aftenkaffen. Denne opskrift består af en sød forening af tærte, chokoladekaramel og hindbær.
af Marianne Liljenberg
1.06.2022
Foto: Pontus Ferneman.
Lækre, friske hindbær kan flytte en dessertoplevelse til helt nye højder. I denne opskrift er hindbærrene ledsaget af en skøn tærte med mørk chokoladekaramel – en ny favorit.
Servér tærten til kaffen, og nyd en sød smagseksplosion, der helt sikkert vil få dig og dine gæster til at ønske jer et stykke mere.
12 personer
Tærtebund
- 100 g smør
- 2 ½ dl hvedemel
- 1 ½ spsk. sukker
- Ca. 1 spsk. koldt vand
Chokoladekaramel
- 1 ½ dl piskefløde
- 1 dl sukker
- ¾ dl lys sirup
- 1 spsk. kakao
- 100 g mørk chokolade
- 40 g smør
Pynt
- Ca. 3 dl hindbær
- Evt. flormelis til drys
Tærte med chokoladekaramel
Tærtebund
- Bland ingredienserne sammen i en foodprocessor eller med håndkraft.
- Rul dejen ud på bordet, og læg den i en form med aftagelig bund, ca. 12 x 36 cm. Tryk dejen op mod kanten. Prik huller i bunden med en gaffel, og stil den på køl i ca. 20 min.
- Kom bunden i ovnen, og bag på 200° i ca. 15 min, eller indtil den har fået lidt farve.
Chokoladekaramel
- Hak chokoladen fint.
- Bland fløde, sukker, sirup og kakao i en kasserolle, og kog op. Lad det småkoge på ca. 120° i 15-20 min. Fjern kasserollen fra varmen, og rør hakket chokolade og smør i.
- Hæld karamelblandingen over tærtebunden. Lad tærten stå køligt, så den kan størkne.
Pynt og servering
- Før servering bør tærten stå lidt i stuetemperatur.
- Pynt med hindbær, og drys evt. lidt flormelis over.