Kager

Tærte med chokoladekaramel og hindbær

En god tærte er prikken over i’et til eftermiddags- eller aftenkaffen. Denne opskrift består af en sød forening af tærte, chokoladekaramel og hindbær.
af Marianne Liljenberg 1.06.2022 Foto: Pontus Ferneman.
12 personer

Tærtebund:

  • 100 g smør
  • 2 ½ dl hvedemel
  • 1 ½ spsk. sukker
  • Ca. 1 spsk. koldt vand

Chokoladekaramel:

  • 1 ½ dl piskefløde
  • 1 dl sukker
  • ¾ dl lys sirup
  • 1 spsk. kakao
  • 100 g mørk chokolade
  • 40 g smør

Pynt:

  • Ca. 3 dl hindbær
  • Evt. flormelis til drys

Sådan laver du tærte med chokoladekaramel:

Tærtebund:

  1. Bland ingredienserne sammen i en foodprocessor eller med håndkraft.
  2. Rul dejen ud på bordet, og læg den i en form med aftagelig bund, ca. 12 x 36 cm. Tryk dejen op mod kanten. Prik huller i bunden med en gaffel, og stil den på køl i ca. 20 min.
  3. Kom bunden i ovnen, og bag på 200° i ca. 15 min, eller indtil den har fået lidt farve.

Chokoladekaramel:

  1. Hak chokoladen fint.
  2. Bland fløde, sukker, sirup og kakao i en kasserolle, og kog op. Lad det småkoge på ca. 120° i 15-20 min. Fjern kasserollen fra varmen, og rør hakket chokolade og smør i.
  3. Hæld karamelblandingen over tærtebunden. Lad tærten stå køligt, så den kan størkne.

Pynt og servering:

  1. Før servering bør tærten stå lidt i stuetemperatur.
  2. Pynt med hindbær, og drys evt. lidt flormelis over.

Lækre, friske hindbær kan flytte en dessertoplevelse til helt nye højder.

I denne opskrift er hindbærrene ledsaget af en skøn tærte med mørk chokoladekaramel – en ny favorit.

Servér tærten til kaffen, og nyd en sød smagseksplosion, der helt sikkert vil få dig og dine gæster til at ønske jer et stykke mere.